Het ideale aantal zonnepanelen, hangt af van uw stroomverbruik en uw dak. Uw hele jaarlijkse stroomverbruik opwekken met zonnepanelen wordt door de meeste mensen gezien als ideaal vanwege het hoge rendement.
Het ideale aantal zonnepanelen, hangt af van uw stroomverbruik en uw dak. Uw hele jaarlijkse stroomverbruik opwekken met zonnepanelen wordt door de meeste mensen gezien als ideaal vanwege het hoge rendement.
Ontvang binnen 5 werkdagen vrijblijvend een uitgewerkt voorstel.
Het opwekken van het eigen jaarlijkse stroomverbruik is optimaal voor uw rendement. Geef uw jaarlijkse stroomverbruik daarom door, als u een voorstel aanvraagt. Uw jaarlijkse stroomverbruik vindt u terug op uw energienota of de jaarafrekening van uw energieleverancier.
Om het optimale legplan voor uw dak te ontwerpen heeft u nodig:
Het stroomverbruik van uw huishouden wordt aangegeven in kWh.
In de praktijk proberen wij uw jaarlijkse stroomafname voor u te evenaren. Hieronder vindt u een indicatie van het aantal panelen dat u grofweg nodig hebt.
Wij baseren dit op onze premium zonnepanelen van 410 Wp per stuk.
Bij het uitwerken van uw voorstel bepalen wij het aantal zonnepanelen, de beste plek op het dak en het beste type omvormer voor uw situatie.
Jaarlijkse stroomverbruik | Hoeveel zonnepanelen +/- nodig? |
---|---|
2.250 kWh | 6 |
2.800 kWh | 8 |
3.600 kWh | 10 |
4.200 kWh | 12 |
4.600 kWh | 14 |
Onze bouwkundig expert analyseert eerst de geschiktheid van uw dak. We brengen oriëntatie, schaduw en de technische beste mogelijkheden voor u in kaart. Hoe we dit doen ziet u hier.
In een voorstel brengen wij in kaart:
Als uw voorstel klaar is, sturen we het per e-mail naar u toe. Onze adviseur belt u daarna persoonlijk om de details van het voorstel met u te bespreken. Gaat u meer of minder stroom gebruiken? Geef dit aan en wij houden er rekening mee.
Heeft u al een gratis voorstel aangevraagd? Dan starten wij uw aanvraag!
Klik hieronder op uw provincie om te kijken of wij in uw gemeente zonnepanelen installeren.
ZelfOpwekken.nl berekent en selecteert altijd het beste type omvormer. Wij kiezen hierbij de oplossing die voor uw situatie het hoogste financiële rendement oplevert. Dit doen wij op basis van:
In deze artikelen leest u meer over de capaciteit van de omvormer, of over de verschillende soorten omvormers die wij u bieden.
In uw voorstel specificeren wij het totale vermogen van uw systeem in Wattpiek (Wp). Dit noemt men het nominale vermogen van het systeem.
Formule hiervoor is: Aantal zonnepanelen x Wp per paneel.
Berekening: 12 zonnepanelen x 380 Wp = 4.560 Wp nominaal vermogen.
U kunt de stroomproductie van uw dak ook zelf berekenen.
Voor een schuin dak op het zuiden in Noord-Holland neemt u een factor 90% van het nominale vermogen.
Hebben de zonnepanelen een nominaal vermogen van 4.560 Wp?
Berekening kWh per jaar
4.560 Wp x 0,90 = 4.104 kWh per jaar.
Afhankelijk van uw dak kan deze factor iets afwijken. Wij berekenen deze factor op maat voor uw woning op basis van:
In de praktijk gaan onze klanten steeds minder gas gebruiken. Ze maken de overstap van gas naar elektrisch. Zij gaan elektrisch koken, rijden of verwarmen.
Hierdoor gaan ze dus juist meer stroom verbruiken. Vandaar dat steeds meer Nederlanders alvast extra zonnepanelen nemen, omdat ze maar één keer zonnepanelen nemen en meer van de stroom voordelig zelf willen opwekken.
Hun vraag is dus: hoeveel stroom kan ik maximaal opwekken met mijn dak? Wij geven hierover uiteraard technisch advies.
Met extra zonnepanelen kunt u de komende jaren extra profiteren, terwijl uw energieverbruik steeds duurzamer wordt. Zeker nu de energieprijzen de pan uit rijzen, geldt dat zelf opwekken nog meer voordeel oplevert. Bovendien kunt u nu de 21% BTW nog terugvragen!
Het complete uitgewerkte voorstel is gratis en vrijblijvend. Wij specificeren alles voor een complete en werkende installatie.
Alles is inbegrepen in het voorstel en prijzen zijn inclusief de montage, 25 jaar productgarantie, zonnepanelen monitoring én de BTW terugvragen bij de Belastingdienst. Meer over onze werkwijze.
Met zonnepanelen ziet u straks een forse kostendaling op uw stroomrekening. Hoe meer kWh stroom u zelf opwekt, hoe lager uw energierekening wordt. De kWh-prijs die u betaalt aan uw energieleverancier bepaalt mede uw besparing.
Goed om te weten
De prijs van één kWh is opgebouwd uit meerdere componenten.
Bij salderen krijgt u de gehele kWh-prijs terug voor alle teruggeleverde stroom. Salderen geldt wettelijk tot maximaal uw eigen verbruik (tot aan de nul).
Uitleg componenten stroomprijs
Eén Kilowattuur (kWh) elektriciteit kost 'kaal' ongeveer 7 cent inclusief BTW. Daarbovenop komen dan de tarieven voor de energiebelasting + ODE (opslag duurzame energie, samen ca. 17 cent per kWh). Daarnaast betaalt u ook vaste netbeheer- en transportkosten (vastrecht).
Klik op de vraag om het antwoord te lezen.