Monitoring

Als u kijkt naar de mogelijkheden van een online monitoring platform, waar moet u dan op letten?

Uw omvormer registreert de opbrengst van uw zonnepanelen. Uw omvormer staat via internet in contact met een online omgeving. Deze omgeving is meestal van de fabrikant van de omvormer, waar de opbrengstgegevens worden opgeslagen. ZelfOpwekken.nl biedt u een alternatief: onze monitoring app.

De basis voor optimaal rendement

Het optimaliseren van het rendement van de zonnepanelen begint natuurlijk met een adequate monitoring van uw opbrengst. Dit doen wij met een compleet platform voor uw systeem en online monitoring via een veilige app.

• Controle op de prestaties van uw zonnepanelen.
  • 24/7 inzicht in de meetgegevens.
  • Opbrengst monitoren per dag, maand en jaar.
  • Actieve monitoring beschikbaar,

De module die wij standaard installeren bij uw zonnepanelen werkt feilloos samen met onze stabiele monitoring app. Onze monitoring app werkt merk-onafhankelijk. Uw meetgegevens blijven dus van u en worden door ons veilig opgeslagen. Wij gebruiken hiervoor servers in een zeer veilig en duurzaam, Duits datacentrum, dat voor 80% draait op zonne-energie.

Type verbindingen voor online monitoring

De meeste zonnepanelen installatiebedrijven bieden u twee standaard type verbindingen om uw omvormer te koppelen met uw router: LAN of WiFi.
De monitoring van ZelfOpwekken.nl gaat verder, zodat u klaar bent voor de toekomst. Een stabiele verbinding verdient altijd de voorkeur, daarom zien wij af van WiFi. Wij bieden u daarentegen de volgende stabiele opties:

• LAN Kabel
  • RF-radio frequentie
  • GPRS | 4G

Stabiele monitoring verbindingen

• UTP/LAN. Met LAN-netwerkkabels heeft u de minste kans op storingen. Mocht u of uw internet provider uw router resetten of vervangen, dan hoeft u alleen de UTP/LAN netwerkkabel opnieuw in te pluggen.
  • Radio Frequentie (RF). RF-verbindingen combineren de oerdegelijke radiogolf communicatie met de voordelen van LAN-bekabeling. Er wordt een radio-kastje bekabeld aan de internetrouter. Krijgt een nieuwe router? Dan plugt u de LAN kebel om en klaar. In de omvormer komt een RF-stick, dit voorkomt lange kabels trekken van boven naar beneden. Dit is een zeer stabiele, semi-draadloze oplossing.
  • 4G | GPRS. GPRS of 4G betekent dat we uw systeem een eigen SIM-kaart geven voor efficiënte en betrouwbare communicatie via low-band GPRS frequenties. Doordat de levensduur van kleine batterijen enorm is toegenomen, is dit een zeer stabiele oplossing met veel voordelen. De draadloze communicatie verloopt standaard via het snelle GPRS-netwerk. 4G GPRS is geschikt voor toekomstige technologieën als 4G, NB-IoT, LTE-M en LTE Cat-1.

Meest voorkomende issues bij WiFi monitoring

• Slechte WiFi verbinding. Vaak hangt uw omvormer op zolder en dit is ver weg van uw WiFi router. Het signaal is dan simpelweg niet sterk genoeg of de verbinding hapert. Dit wordt door onze klanten als irritant ervaren.
  • Instellingen issues. Als uw het wachtwoord van uw WiFi router reset, of uw internetprovider past de firewall-instellingen aan, dan vervalt bij een WiFi verbinding vaak ook de omvormer-verbinding. U zult in dat geval zelf de verbinding opnieuw tot stand moeten brengen. Dit betekent gedoe met handleidingen.
  • Nieuwe routers issues. Als u van internetprovider verandert, krijgt u vaak een nieuwe router. De kans dat dit de komende 25 jaar gebeurt is 99,8%. In het geval van WiFi zult u dan zelf de omvormer opnieuw moeten configureren. Wederom veel gedoe.

Wij voorkomen bovenstaande issues en bieden u een eigen monitoring app.

Actieve monitoring: kostenbesparing door optimaal rendement

Wilt u ook zorgenvrij de opbrengst van uw zonnepanelen monitoren en maximaliseren? Maak dan gebruik van onze actieve monitoring-service.

• Prestatievergelijking met andere lokale systemen
  • Proactieve detectie van opbrengst verlies
  • Allert management
  • Professionele analyse en ondersteuning bij vragen
  • Gegarandeerd inzicht en service bij garantie

Doordat wij trends kunnen analyseren in vergelijkbare lokale zonnepanelen-systemen, wordt prestatieverlies snel opgemerkt. Wij bieden u hiermee een unieke, accurate en snelle methode om prestatieverlies te detecteren.

Hoe geschikt is uw dak?

Hoeveel zonnepanelen passen er op uw dak en wat kost een complete installatie inclusief monitoring? Ontvang binnen 5 werkdagen vrijblijvend een uitgewerkt voorstel van ZelfOpwekken.nl.

Ik wil ook een voorstel

Doe de gratis dakcheck

Klaar binnen 60 seconden

Helpdesk. Dagelijks bereikbaar.

Heeft u vragen over uw opbrengst of uw monitoring? Ook na de installatie staan onze mensen voor u klaar. Onze monitoring specialist kijkt graag met u mee.

Bekijk de klantervaringen