Bij een investering in zonnepanelen gaat het vaak om een flink bedrag. Daarom is het logisch dat u wilt weten wat de zonnepanelen gaan opleveren. Op deze pagina leest u meer over de factoren, die uw opbrengst beïnvloeden.
Bij een investering in zonnepanelen gaat het vaak om een flink bedrag. Daarom is het logisch dat u wilt weten wat de zonnepanelen gaan opleveren. Op deze pagina leest u meer over de factoren, die uw opbrengst beïnvloeden.
Uw jaarlijkse stroomverbruik, het geïnstalleerde vermogen en de plaatsing van het systeem bepalen hoeveel u maximaal per jaar kunt besparen. Het financiële rendement van zonnepanelen is verder afhankelijk van diverse factoren.
Als u hier onze dakcheck doet, brengen wij de geschikte ruimte van uw dak in kaart. Daarna bepalen onze experts hoeveel zonnepanelen bij u op het dak passen. Daaruit volgt dan de jaarlijkse stroomopbrengst in Kilowattuur (kWh), die u kunt verwachten. Wij berekenen de stroomopbrengst aan de hand van:
De dagwaardes van de zonnestraling worden al decennialang voor heel Nederland bijgehouden door het KNMI. Op basis van deze gemiddelde gegevens is het mogelijk te bepalen wat zonnepanelen jaarlijks opwekken.
Voor de financiële opbrengst over 25 jaar spelen andere factoren mee.
Hoogwaardige kwaliteit is de meest betrouwbare garantie voor een hoog rendement - 25 jaar lang.
Ten eerste bepaalt u hoeveel kWh stroom de zonnepanelen jaarlijks zullen produceren.
Daarmee kunt u benaderen wat uw jaarlijkse besparing in Euro's wordt.
De volgende zaken zijn doorvoor ook van belang:
Uw huidige stroomverbruik, zonder zonnepanelen koopt u al uw stroom in bij uw energieleverancier tegen een vaste prijs per kWh.
Uw stroomprijs, het bedrag dat u aan uw energieleverancier betaalt voor 1 kWh.
Wij rekenen in ons voorstel met een gemiddelde stroomprijs van 38 cent per kWh (prijspeil 2023). Uw stroomprijs kan hiervan afwijken.
De prijs per kWh bestaat uit meerdere componenten.
Uw toekomstige stroomverbruik, het aantal kWh's stroom dat u jaarlijks zult gaan verbruiken. Als u bijvoorbeeld elektrisch wilt gaan rijden, koken of minder gas wilt gaan gebruiken, dan zal uw stroomverbruik toenemen.
Uw toekomstige directe zonnestroomverbruik, het aantal kWh's stroom dat u zelf opwekt en direct verbruikt in huis.
Salderingsregeling, met salderen gebruikt u de formule: aantal kWh per jaar dat u opwekt x stroomprijs die u betaalt per kWh.
Onze zonnepanelen hebben een economische levensduur van minimaal 25 jaar. Niemand kan zo ver in de toekomst kijken, dus doet iedereen bij een berekening over 25 jaar een aantal aannames.
Als de energieprijzen stijgen, zult u uw investering sneller terugverdienen dan wij u voorrekenen. Wij rekenen extra conservatief in ons voorstel.
Hoe hoger de werkelijke kWh-prijs wordt, hoe groter uw besparing.
In dit artikel leest u meer over het rendement gezien over 25 jaar.
Hoeveel de zonnepanelen in 25 jaar opleveren verschilt per woning. Natuurlijk speelt de kwaliteit en de aanschafprijs hierbij een rol.
De opbrengst-berekening werken we in detail uit in een maatwerk voorstel.
Alles wordt persoonlijk met u besproken door onze adviseurs. Dan weet u precies wat u kunt verwachten. Dat is wel zo helder.
Batterij-opslag is anno 2023 nog duur. Dit wordt de komende jaren steeds goedkoper en daarom interessanter. Hier leest u daar mee over.
Hoe kan het eigenlijk dat zonnepanelen zoveel opleveren? Dat zit zo: de kosten geeft u maar één keer uit. De besparing op uw stroomrekening keert elk jaar terug.
Hoeveel u terugkrijgt, dat verschilt per regeling.
Elke kilowattuur (kWh) die u zelf opwekt met de zon en direct verbruikt is gratis. U hoeft die stroom niet meer te kopen van het energiebedrijf.
De stroom die u niet meteen verbruikt, die levert u terug aan het elektriciteitsnet. U krijgt daar een vergoeding voor terug van uw energieleverancier. De huidige regeling wordt aangepast en waarschijnlijk na 2025 stapsgewijs omgezet.
U kunt daar hier meer over lezen.