Quality Controlled PV programma van TÜV Rheinland

Geschreven door Jildert Schat3 januari 2022 · Leesduur 3 min

Producent Qcells zonnepanelen test haar producten continu en gaat daarbij veel verder dan de IEC-richtlijnen voorschrijven en dan de gebruikelijke goedkeuringscertificering voor de markt. Dit wordt onderstreept door het Quality Controlled PV-label (QCPV) van TÜV Rheinland.

Quality Controlled PV-label staat voor uitgebreidere testprocedures

De nieuwe certificering komt overeen met een uitgebreid stress-test programma op basis van IEC TS 63209. De testprocedures zijn vooruitstrevend en garanderen consistente kwaliteitscontroles die continu en gedurende het hele massaproductieproces worden uitgevoerd. 

TÜV zet hiermee opnieuw de toon voor de zonnepanelen-branche, zodat u beter onderscheid kunt maken op kwaliteit, door: 

  • Component kwalificatietest
  • Duurzaamheidstests 

Quality Controlled PV van TÜV Rheinland

Q CELLS is de eerste PV-fabrikant ter wereld die de nieuwe certificering voor 'Quality Controlled PV' van TÜV Rheinland heeft behaald. TÜV geldt als hét testinstituut van Duitsland en het is internationaal een van de toonaangevende aanbieders van technische diensten voor kwaliteit en veiligheid.

TÜV kan bij Q CELLS op dit moment 24/7 een willekeurig zonnepaneel van een productielijn selecteren, welke dan tot op componentniveau zal worden getest. 

De prestaties en de kwaliteit van dit zonnepaneel zullen hierbij overeind moeten blijven tot op componentniveau. 

Ter vergelijking: de meeste andere fabrikanten selecteren zelf de zonnepanelen van een productielijn om deze door TÜV te laten testen en om aan de IEC-keuringsnormen te voldoen. Zonder dit laatste keurmerk is verkoop nu niet mogelijk.

Het IEC (International Electrotechnical Commission) keurmerk wordt gegeven aan een zonnepaneel wanneer deze bepaalde testen heeft doorlopen die conform zijn aan de normen voor de veiligheid van elektrische apparatuur volgens het IEC. 

Qcells doorstaat als enige alle kwaliteitstesten

Qcells is tot nu toe de enige fabrikant van zonnepanelen, die ook deelneemt aan het het meest uitgebreide kwaliteitsprogramma in de branche: de nieuwe "Quality Controlled PV" van het onafhankelijke certificeringsinstituut TÜV Rheinland.

Met "Quality Controlled PV" van TÜV Rheinland bewijst Q CELLS wederom de permanent hoge veiligheid en kwaliteit van haar zonnepanelen. Q CELLS garandeert haar klanten hiermee hoge opbrengsten gedurende de lange levensduur van elke module.

Beginnend met de reeks Q.PEAK DUO-G11+ panelen, de zonnepanelen die ZelfOpwekken.nl levert, is de certificering de nieuwe standaard voor zonnepanelen-modules wereldwijd van die van de Q CELLS productielijnen komen.

Q CELLS zonnepanelen

Geavanceerde engineering power uit Duitsland

Doe de gratis dakcheck 

Kies uw provincie

Klik hieronder op uw provincie om te kijken of wij in uw gemeente zonnepanelen installeren.

Onderscheidend in kwaliteit én prijsstelling.

Zoals altijd is de topkwaliteit die Q CELLS levert steeds weer toonaangevend en innovatief. Q CELLS loopt hiermee weer voorop ten opzichte van andere producenten in de zonnepanelenindustrie. 

Het opmerkelijke is en blijft de scherpe prijsstelling van Q CELLS. Onze klanten krijgen de beste kwaliteit zonnepanelen ter wereld, terwijl hun kosten aanzienlijk lager zijn dan bij A-producenten die vergelijkbare kwaliteit levert. Dit is slechts een kleine groep, maar die zonnepanelen zijn veel duurder.

De Quality Controlled PV-certificering kent drie grote stappen, te beginnen met de kwalificatietest ‘Componenten’. 

Q CELLS Componenten kwaliteitstest

Q CELLS monitort de leveranciers van alle materialen en componenten. Deze extra test is ontworpen om de productbetrouwbaarheid op lange termijn te beoordelen. 

De standaard testduur die hiermee wordt toegepast is tot wel drie keer langer is dan de standaard IEC- en UL-tests. Zo bevat deze test nu 2.000 uur vochtige hitte (DH)-testen, vergeleken met de 600 thermische cycli die doorgaans worden gebruikt.

Q CELLS extra duurzaamheidstests

Er zijn extra duurzaamheidstests opgenomen in het testregime voor alle componenten. 

Deze moeten de wijze van falen dekken, die nog niet zijn opgenomen in de standaard IEC-certificering (de huidige benchmark voor de branche).

Dit betekent onder andere dat de duurzaamheid van de achterplaat van de PV-modules en zelfs de stabiliteit op lange termijn van de soldeerverbindingen uitvoerig worden getest. 

Vragen over het Quality Controlled PV testprogramma van zonnepanelen

Hoe wordt de productie continu gemonitord?
+
-
Zijn er continu TÜV-vertegenwoordigers op de productielocaties aanwezig?
+
-
Hoe wordt de herkomst en zuiverheid van de materialen gemonitord?
+
-
Waarmee gaan de tests verder dan de richtlijnen?
+
-

Quality Controlled PV test

Kortom, met het doorstaan van alle Quality Controlled PV test van het onafhankelijke testinstituut TÜV, garandeert Q CELLS als geen ander de kwaliteit van alle zonnepanelen in haar massaproductie. 

Wij vinden deze transparantie bewonderenswaardig. Daarom vertrouwen wij op deze producent en op de 25 jaar productgarantie die Q CELLS biedt op haar zonnepanelen modules, terwijl de prijs voor u aantrekkelijk blijft.

Gegarandeerd goed.