Montage zonnepanelen

Hier vindt u alles wat u wilt weten over het installeren van zonnepanelen via ZelfOpwekken.nl

ZelfOpwekken.nl werkt met ervaren, gecertificeerde installateurs. Een goede, kwalitatieve montage beïnvloedt de levensduur en de werking van uw zonnepanelen. Hoe de montage van zonnepanelen tot stand komt en welke mogelijkheden er bestaan leest u in dit artikel.

De installatiedag

Als het eenmaal zover is, dan wordt dit úw dag. De dag dat u begint met zelf opwekken! Het hele systeem wordt binnen een dagdeel werkend opgeleverd. Als het team bij u aan komt, zullen zij zich netjes voorstellen en aan het werk gaan. 

Het team bestaat meestal uit 2 installateurs, die het dak op gaan en 1 elektromonteur, die de werkzaamheden binnen en in de meterkast verricht. Er wordt netjes en veilig gewerkt en waar nodig met u overlegd. 

Zijn de monteurs klaar? Dan ruimen ze alle rommel op en zullen zij de installatie en de vervolgstappen met u doornemen. U tekent voor ontvangst en dan... hernieuwbare stroom opwekken!

De installatiewerkzaamheden

Buiten op het dak worden de zonnepanelen vakkundig gemonteerd. Hoe dit precies in zijn werk gaat, ligt eraan of u een schuin dak montage of een plat dak montage nodig hebt. Aan de binnenzijde van de woning wordt het elektrawerk voorbereid. Daarna wordt de omvormer geplaatst en de AC-kabels worden netjes met een vrije groep op de meterkast aangesloten


Werkzaamheden binnen in de woning

Het vermogen van een zonnepaneel wordt gemeten en weergegeven in Wattpiek (Wp). Hoe hoger het aantal Wattpiek (Wp) van een paneel is, hoe efficiënter het zonlicht omzet in stroom. Oftewel, hoe meer Wp uw systeem heeft, hoe hoger uw stroomopbrengst per jaar (in kWh) wordt. Onze panelen zijn standaard 340 Wp.

Omvormer aansluiten op de meterkast

De omvormer wordt bij de installatie verbonden met uw meterkast. De installateur sluit uw omvormer aangesloten op een vrije groep of nieuwe automaat Naast de spanning van de zonnepanelen 'voelt' de omvormer ook de netspanning. Zo bepaalt de omvormer of het veilig is om de stroomproductie te starten.

Heeft u een vraag?

U kunt ons tijdens kantooruren bereiken via [email protected] of 085 222 6171.

Vrijblijvend advies

Elke situatie is anders. Daarom maken wij voor elke situatie het beste voorstel.

Snelle levering en installatie

Bent u al overtuigd van onze kwaliteit? Wij kunnen binnen 4 weken de zonnepanelen komen plaatsen.

Gerelateerde vragen

Doe de gratis dakcheck

Klaar binnen 60 seconden