kennisbank zonnepanelen

Q CELLS zonnepanelen

Geschreven door Jildert Schat Feb 3, 2021 · Leesduur 4 min

Wilt u investeren in degelijke zonnepanelen van betrouwbare makelij?
Q CELLS produceert al jarenlang innovatieve, topkwaliteit zonnepanelen. De fabrikant is wereldwijd bekend vanwege de innovatieve halve-cel technologie, waarvoor Q CELLS in 2018 de Intersolar Award won. Halve-cel technologie is door alle andere producenten gekopieerd, maar Q CELLS blijft innoveren.

Zonnepanelen van Q CELLS 

Q CELLS is een toonaangevende fabrikant van zonnepanelen. Het merk staat garant voor topkwaliteit en betrouwbare zekerheid. Hanwha Q CELLS ontwikkelt en produceert haar zonnepanelen modules van A tot Z. Het bedrijf maakt sinds jaar en dag haar eigen cellen en is uitgegroeid tot een van 's werelds grootste zonne-energiebedrijven. Het bedrijf investeert veel in Research & Development.

 • In Duitsland en Europa heeft Q CELLS vestigingen in Thalheim (Saksen-Anhalt) en Berlijn. 
 • Daarnaast zijn er in Europa verkoopkantoren in Italië, Frankrijk, Spanje, Nederland, Benelux, Groot-Brittannië en Polen, en stelt Q CELLS GmbH meer dan 500 mensen te werk.
 • Hanwha Q CELLS GmbH is de Duitse dochteronderneming van Hanwha Solutions uit Zuid-Korea.  

Uw voordeel: meer opbrengst 25 jaar lang

Onze Q CELLS G9+ zonnepanelen van 380 Wattpiek hebben een productgarantie van 25 jaar én een lineaire vermogensgarantie (prestatiegarantie) ook van 25 jaar. 

Dit betekent minimaal 86% rendement van het originele vermogen na 25 jaar! 
Q CELLS garandeert daarmee dat u in jaar 26 nog minimaal 86 procent van het originele vermogen over zal hebben, oftewel na 25 jaar nog 326 Wattpiek! 

 • Door kwaliteitsleiderschap onderscheiden Q CELLS zonnepanelen zich van de concurrentie wereldwijd. 
 • Zonnepaneel module efficiëntie tot 21.3%.
 • Uitstekende prestaties bij bewolking en lage lichtomstandigheden.
 • Strengere kwaliteitscontrole dan de markt voorschrijft.
 • Q.PEAK DUO zonnepanelen met Q.UANTUM Technologie hebben de Duo Cut Cell technologie van Q CELLS. De 'half cut cell' technologie is door vele andere aanbieders overgenomen en gekopieerd!
 • Q CELLS bewijst steeds opnieuw dat het bedrijf technologisch voorop loopt.  

Q CELLS zonnepanelen

Geavanceerde engineering power uit Duitsland

Zonnepaneel bekijken

Historie van Q CELLS

Q CELLS is opgericht in Duitsland in 1999. Nadat het bedrijf begon werd het snel gezien als een pionier op het gebied van geavanceerde zonnecel-technologie. Dankzij de vele innovaties die het bijdroeg aan de PV-industrie werd het snel één van de marktleiders in de zonnepanelen branche. 

In 2012 werd Q CELLS onderdeel van de Hanwha Group. In februari 2015 zorgde de fusie met de divisie van Hanwha solar voor een enorme sprong voorwaarts. Door de schaalvoordelen en een grote productiecapaciteit van zonnecellen werd Hanwha Q CELLS snel een wereldwijde leider in de zonnepanelen-industrie. 

Anno 2021 behoort Q CELLS tot ‘s werelds top 5 producenten. Q CELLS is het enige zonne-energiebedrijf ter wereld met een R&D-netwerk in 4 landen, productie-faciliteiten in 4 landen en een betrouwbaar verkoopnetwerk in meer dan 40 landen.

Q CELLS engineering en productiecapaciteit

Veel marktinnovaties komen steeds weer van de hand van Q CELLS. De engineering en ontwikkeling vindt sinds jaar en dag plaats in Thalheim, Duitsland. 

De overname door de Koreaanse tech-gigant Hanwah heeft geleid tot een win-win situatie. Deze combinatie leidt tot Duitse kwaliteit met een messcherpe, concurrerende prijsstelling. De productie vindt nu wereldwijd in meerdere landen plaats. De producten worden vervaardigd in hypermoderne internationale fabrieken in de Verenigde Staten, Maleisië, Zuid-Korea en China. 

Door de slagkracht en de productiecapaciteit van Hanwha, alsmede de betrouwbare productgaranties, onderscheidt Q CELLS zich naast de productkwaliteit ook op prijs en dus op profit. En dat geeft vertrouwen. 

 • De nieuwe generatie Q CELLS zonnepanelen van 380 Wattpiek behoren wereldwijd tot de krachtigste en meest rendabele op de markt.
 • Hanwha Group is één van de zeven grootste bedrijven in Zuid-Korea.
 • Hanwha Q CELLS GmbH maakt deel uit van de Hanwha Group, een FORTUNE® Global 500-bedrijf. 

Engineered in Germany

Het gerenommeerde R&D-centrum voor innovatie, technologie en kwaliteit zit in Thalheim, Duitsland. Deze Q CELLS fabriek vormt de technologische ruggengraat van de wereldwijde activiteiten van Q CELLS op het gebied van zonne-energie. 

Ongeveer 200 wetenschappers en hooggekwalificeerde medewerkers in onderzoek, ontwikkeling en kwaliteitsmanagement ontwikkelen zonnecellen en -modules, PV-systemen en energieoplossingen die "Engineered in Germany" zijn. 

Q CELLS producten en garanties

Sinds het bedrijf Q CELLS is overgenomen door de Koreaanse gigant en moedermaatschappij Hanwha, heeft het bedrijf grotere financiële stabiliteit. De zonnepanelen van Q CELLS bieden daarom extra zekerheid bij toekomstige aanspraken op garantie. De garantieregeling van 25 jaar productgarantie vertelt u hoeveel vertrouwen het bedrijf zelf heeft in de producten die het produceert.

Garantie Standaard bij ZelfOpwekken.nl
Productgarantie 25 jaar
Vermogensgarantie Lineair 86% na 25 jaar
Jaarlijkse degradatie Max. 0,5%
Efficiëntie tot 21,1%
Temperatuur coëfficiënt 0,35%

Productgarantie 25 jaar: u krijgt bij Q CELLS 25 jaar fabrieksgarantie op de producten. Als er defecten zijn wordt het paneel gratis vervangen. Ook voorrijkosten worden vergoed.

Vermogensgarantie 25 jaar: de lineaire prestatiegarantie is bij Q CELLS 25 jaar. QCELLS garandeert daarmee dat u na 25 jaar nog minimaal 86 procent van het originele vermogen over zal hebben, oftewel in jaar 26 nog 326 Wattpiek

Jaarlijkse degradatie: dit wil zeggen dat van het tweede tot het 25e levensjaar van het zonnepaneel elk jaar maximaal 0,5 procent aan rendement verloren zal gaan.

Efficiëntie 21,1%: aan de efficiëntie kunt u aflezen hoeveel van het zonlicht door het zonnepaneel wordt omgezet in elektriciteit. Dat betekent dus dat dit getal zo hoog mogelijk moet zijn. De meeste monokristallijn zonnepanelen hebben een efficiëntie van ca. 19 procent en bij zonnepanelen van Q CELLS is dit tot wel 21,1 procent!

Temperatuur coëfficiënt: de temperatuur coëfficiënt geeft aan hoe goed de panelen blijven presenten, wanneer ze warmer worden dan 25 graden Celsius. Bij het paneel van Q CELLS is deze 0,35. Dat betekent dat de productiecapaciteit bij elke graad boven de 25 graden Celsius slechts met 0,35 procent afneemt. 

Meer kennisbank onderwerpen

Gratis uw voorstel aanvragen!

Klaar binnen 60 seconden