kennisbank zonnepanelen

Q CELLS zonnepanelen

Geschreven door Jildert Schat Feb 3, 2023 · Leesduur 4 min

Q CELLS is een Tier 1 producent en produceert al jarenlang innovatieve, topkwaliteit zonnepanelen. De huidige G11 modules zijn 400 Wattpiek en bevatten slechts 108 zonnecellen. Dit zegt iets over de kracht en de kwaliteit van de cellen. 

Zonnepanelen van Q CELLS 

Q CELLS is de nummer 1 leverancier van Duitsland. Het innovatieve bedrijf won in 2018 de Intersolar Award voor hun halve cel technologie, welke sindsdien door alle andere andere producenten is gekopieerd. En zo gaat het vaak.

Tier 1 leverancier

Q CELLS is een Tier 1 producent. Het bedrijf Q CELLS ontwikkelt en produceert de cellen en haar zonnepanelen modules van A tot Z. Het bedrijf loopt voorop en investeert veel in Research & Development. 

 • In Duitsland en Europa heeft Q CELLS vestigingen in Thalheim (Saksen-Anhalt) en Berlijn. 
 • Daarnaast zijn er in Europa verkoopkantoren in Italië, Frankrijk, Spanje, Nederland, Benelux, Groot-Brittannië en Polen, en stelt Q CELLS GmbH meer dan 500 mensen te werk.
 • Hanwha Q CELLS GmbH is de Duitse dochteronderneming van Hanwha Solutions uit Zuid-Korea.  

Q CELLS zonnepanelen

Geavanceerde engineering power uit Duitsland

Zonnepaneel bekijken

Historie van Q CELLS

Q CELLS is opgericht in Duitsland in 1999. Het bedrijf werd al snel gezien als een pionier op het gebied van geavanceerde zonnecel-technologie. 

Q CELLS is inmiddels uitgegroeid tot één van 's werelds grootste zonne-energiebedrijven. Anno 2023 behoort Q CELLS tot ‘s werelds top 5 producenten.

Dankzij de vele innovaties die het bijdroeg aan de PV-industrie werd Q CELLS één van de marktleiders in de zonnepanelen-branche wereldwijd. Gegarandeerd de hoogste kwaliteit voor een concurrerende prijs. 

Overname Hanwah

Sinds 2012 is Q CELLS onderdeel van de Hanwha Group. In februari 2015 zorgde de fusie met de divisie van Hanwha solar voor een enorme sprong voorwaarts. Door de schaalvoordelen en een grote productiecapaciteit van zonnecellen werd Hanwha Q CELLS snel een wereldwijde leider in de zonnepanelen-industrie. 

Q CELLS is het enige zonne-energiebedrijf ter wereld met een R&D-netwerk in 4 landen, productie-faciliteiten in 4 landen en een betrouwbaar verkoopnetwerk in meer dan 40 landen.

Uw voordeel: meer opbrengst 25 jaar lang

Q CELLS Full-Black | 400 Wattpiek zonnepanelen hebben een productgarantie van 25 jaar. De lineaire vermogensgarantie (prestatiegarantie) is 86% na 25 jaar. 

Q CELLS garandeert dat elk paneel in jaar 26 nog minimaal 86 procent van het originele vermogen aan kracht levert, oftewel nog 344 Wattpiek per zonnepaneel! 

 • Door kwaliteitsleiderschap onderscheidt Q CELLS zich van de concurrentie wereldwijd. 
 • Zonnepaneel module efficiëntie tot 21.3%.
 • Uitstekende prestaties bij bewolking en lage lichtomstandigheden.
 • Strengere kwaliteitscontrole dan de markt voorschrijft.
 • Q.PEAK DUO zonnepanelen met Q.UANTUM Technologie hebben de Duo Cut Cell technologie van Q CELLS. De 'half cut cell' technologie is door vele andere aanbieders overgenomen.
 • Q CELLS bewijst steeds opnieuw dat het bedrijf technologisch voorop loopt.  

Engineered in Germany

Het gerenommeerde R&D-centrum voor innovatie, technologie en kwaliteit zit in Thalheim, Duitsland. Deze Q CELLS fabriek vormt de technologische ruggengraat van de wereldwijde activiteiten van Q CELLS op het gebied van zonne-energie. 

Ongeveer 200 wetenschappers en hooggekwalificeerde medewerkers in onderzoek, ontwikkeling en kwaliteitsmanagement ontwikkelen zonnecellen en -modules, PV-systemen en energieoplossingen die "Engineered in Germany" zijn. 

Q CELLS engineering en productiecapaciteit

De engineering en ontwikkeling vindt sinds jaar en dag plaats in Thalheim, Duitsland. Veel marktinnovaties komen steeds weer van de hand van Q CELLS.

De overname door de Koreaanse tech-gigant Hanwah heeft geleid tot een win-win situatie. Deze combinatie leidt tot Duitse kwaliteit met een messcherpe, concurrerende prijsstelling. De productie vindt nu wereldwijd in meerdere landen plaats. De producten worden vervaardigd in hypermoderne internationale fabrieken in de Verenigde Staten, Maleisië, Zuid-Korea en China. 

Door de slagkracht en de productiecapaciteit van Hanwha, alsmede de betrouwbare productgaranties, onderscheidt Q CELLS zich naast de productkwaliteit ook op prijs en dus op profit. En dat geeft vertrouwen. 

 • De nieuwe generatie Q CELLS zonnepanelen van 400 Wattpiek behoren wereldwijd tot de krachtigste en meest rendabele op de markt.
 • Hanwha Group is één van de zeven grootste bedrijven in Zuid-Korea.
 • Hanwha Q CELLS GmbH maakt deel uit van de Hanwha Group, een FORTUNE® Global 500-bedrijf. 

Q CELLS producten en garanties

Zonnepanelen van Q CELLS bieden extra zekerheid. Het bedrijf Hanwha Q CELLS geeft betrouwbare garanties door de grote financiële stabiliteit. 

Garantie Standaard bij ZelfOpwekken.nl
Productgarantie 25 jaar
Vermogensgarantie Lineair 86% na 25 jaar
Jaarlijkse degradatie Max. 0,5%
Efficiëntie tot 21,1%
Temperatuur coëfficiënt 0,35%

U krijgt bij Q CELLS 25 jaar fabrieksgarantie op de producten. Als er defecten zijn wordt het paneel gratis vervangen. Ook voorrijkosten worden vergoed.

Vermogensgarantie 25 jaar: de lineaire prestatiegarantie is bij Q CELLS 25 jaar. QCELLS garandeert daarmee dat u na 25 jaar nog minimaal 86 procent van het originele vermogen over zal hebben, oftewel in jaar 26 nog 344 Wattpiek

Jaarlijkse degradatie: dit wil zeggen dat van het tweede tot het 25e levensjaar van het zonnepaneel elk jaar maximaal 0,5 procent aan rendement verloren zal gaan.

Efficiëntie 21,1%: aan de efficiëntie kunt u aflezen hoeveel van het zonlicht door het zonnepaneel wordt omgezet in elektriciteit. Dat betekent dus dat dit getal zo hoog mogelijk moet zijn. De meeste monokristallijn zonnepanelen hebben een efficiëntie van ca. 19 procent en bij zonnepanelen van Q CELLS is dit tot wel 21,3 procent!

Temperatuur coëfficiënt: de temperatuur coëfficiënt geeft aan hoe goed de panelen blijven presenten, wanneer ze warmer worden dan 25 graden Celsius. Dit is een factor bij alle zonnepaneken. Bij het paneel van Q CELLS is deze zeer laag, slechts 0,35. Dat betekent dat de productiecapaciteit bij elke graad boven de 25 graden Celsius slechts met 0,35 procent afneemt. 

Meer kennisbank onderwerpen

Gratis voorstel aanvragen

Reeds 8.336 klanten! Klaar binnen 60 seconden