QCELLS
zonnepanelen

Geschreven door Jildert Schat September 3, 2023 · Leesduur 4 min

De Tier 1 producent Qcells produceert al jarenlang innovatieve, topkwaliteit zonnepanelen. Qcells biedt u de Q.TRON BLK M-G2+ serie. Deze full black  modules hebben 425 Wattpiek vermogen en dat met slechts 108 zonnecellen. Dit spreekt boekdelen over de innovatiekracht van Qcells en de kwaliteit van de cellen. 

Qcells: tier 1 producent

Qcells is een Tier 1 producent. Het bedrijf ontwikkelt en produceert haar eigen zonnecellen en de zonnepanelen-modules van A tot Z. Het bedrijf loopt voorop en investeert dan ook veel in Research & Development.

Zonnepanelen van Q CELLS

Bij het kopen van zonnepanelen wilt u verzekerd zijn van een betrouwbare producent. Qcells is de nummer 1 leverancier van Duitsland en staat voor topkwaliteit voor een redelijke prijs. Het innovatieve bedrijf loopt steeds voorop. Zo won het in 2018 de Intersolar Award voor hun halve cel technologie, welke sindsdien door alle andere producenten is gekopieerd. 

 • In Duitsland en Europa heeft Q CELLS vestigingen in Thalheim (Saksen-Anhalt) en Berlijn.
 • Daarnaast zijn er in Europa verkoopkantoren in Italië, Frankrijk, Spanje, Nederland, Benelux, Groot-Brittannië en Polen, en stelt Q CELLS GmbH meer dan 500 mensen te werk.
 • Hanwha Q CELLS GmbH is de Duitse dochteronderneming van Hanwha Solutions uit Zuid-Korea.

Qcells zonnepanelen

Offerte aanvragen

Kies uw provincie

Klik hieronder op uw provincie om te kijken of wij in uw gemeente zonnepanelen installeren.

Historie van Qcells

Qcells is opgericht in Duitsland in 1999. Het bedrijf werd al snel gezien als een pionier op het gebied van geavanceerde zonnecel-technologie. 

Qcells is inmiddels uitgegroeid tot één van 's werelds grootste zonne-energiebedrijven met vele soorten zonnepanelen. Inmiddels is het bedrijf overgenomen door Hanwha Group uit Zuid-Korea. 

Dankzij de vele innovaties die het bijdroeg aan de PV-industrie werd Qcells één van de marktleiders in de zonnepanelen-branche wereldwijd. 

Overname Qcells door Hanwha Group

Sinds 2012 is Qcells onderdeel van de Hanwha Group - een megaconcern uit Zuid-Korea. De fusie met de divisie van Hanwha solar zorgde in februari 2015 voor een enorme sprong voorwaarts. Door enorme schaalvoordelen en een grotere productiecapaciteit van zonnecellen werd Qcells snel wereldwijd een leider in de zonnepanelen-industrie. 

Anno 2023 behoort Qcells tot ‘s werelds top 5 producenten.  

Wist u dat?
Hanwha Qcells is het enige zonne-energiebedrijf ter wereld met een R&D-netwerk in 4 landen, productie-faciliteiten in 4 landen en een betrouwbaar verkoopnetwerk in meer dan 40 landen.

Uw voordeel: meer opbrengst 25 jaar lang

Qcells Q.Tron BLK 425 Wattpiek zonnepanelen hebben een productgarantie van 25 jaar. Hun lineaire vermogensgarantie (prestatiegarantie) is minimaal 90,5% nominaal vermogen na 25 jaar.

Hiermee garandeert de producent dat de opbrengst van elk zonnepaneel na 25 jaar nog minimaal 90,5 procent van het originele vermogen bezit. In jaar 26 bezitten uw panelen zeker nog 385 Wattpiek vermogen. 

 • Door kwaliteitsleiderschap en duo technology onderscheidt Q CELLS zich van de concurrentie wereldwijd. 
 • Zonnepaneel module efficiëntie tot  22,58%.
 • Uitstekende prestaties bij bewolking en lage lichtomstandigheden.
 • Strengere kwaliteitscontrole dan de markt voorschrijft.

Engineered in Germany

Het gerenommeerde R&D-centrum voor innovatie, technologie en kwaliteit zit in Thalheim, Duitsland. Deze Hanwha Qcells fabriek vormt de technologische ruggengraat van de wereldwijde activiteiten van Qcells op het gebied van zonne-energie. 

Ongeveer 200 wetenschappers en hooggekwalificeerde medewerkers in onderzoek, ontwikkeling en kwaliteitsmanagement ontwikkelen zonnecellen en -modules, PV-systemen en energieoplossingen die "Engineered in Germany" zijn. 

Qcells engineering en productiecapaciteit

De engineering en ontwikkeling vindt sinds jaar en dag plaats in Thalheim, Duitsland. Veel marktinnovaties komen steeds weer van de hand van Qcells.

De overname door de Koreaanse tech-gigant Hanwah heeft geleid tot een win-win situatie. Deze combinatie leidt tot Duitse kwaliteit met een messcherpe, concurrerende prijsstelling. De productie vindt nu wereldwijd in meerdere landen plaats. De producten worden vervaardigd in hypermoderne internationale fabrieken in de Verenigde Staten, Maleisië, Zuid-Korea en China. 

Door de slagkracht en de productiecapaciteit van Hanwha, alsmede de betrouwbare productgaranties, onderscheidt Qcells zich naast de productkwaliteit ook op prijs en dus op profit. En dat geeft vertrouwen. 

 • Qcells nieuwe generatie zonnepanelen van 425 Wattpiek behoren wereldwijd tot de krachtigste en meest rendabele op de markt.
 • Qcells panelen zijn uitgerust met een hot-spot protect om de veiligheid te waarborgen.
 • Hanwha Group is één van de zeven grootste bedrijven in Zuid-Korea.
 • Hanwha Qcells GmbH maakt deel uit van de Hanwha Group, een FORTUNE® Global 500-bedrijf. 
 • Q.ANTUM DUO Technology verbetert de prestaties van zonnepanelen zonder extra ruimte in de cellen.

Q CELLS producten en garanties

Zonnepanelen van Qcells bieden extra zekerheid. Het bedrijf Hanwha Qcells geeft betrouwbare garanties door de grote financiële stabiliteit. 

Garantie Standaard bij ZelfOpwekken.nl
Productgarantie 25 jaar
Vermogensgarantie Lineair: 90,58% na 25 jaar
Jaarlijkse degradatie Max. 0,33%
Efficiëntie tot 22%
Temperatuur coëfficiënt 0,35%

25 jaar fabrieksgarantie: Als er defecten zijn wordt het paneel gratis vervangen. Ook voorrijdkosten worden vergoed.

Vermogensgarantie 25 jaar: de lineaire prestatiegarantie is bij Q CELLS 25 jaar. Qcells garandeert daarmee dat u na 25 jaar nog minimaal 90,5 procent van het originele vermogen over zal hebben, oftewel in jaar 26 nog 385 Wattpiek

Efficiëntie tot 22%: aan de efficiëntie kunt u aflezen hoeveel van het zonlicht door het zonnepaneel wordt omgezet in elektriciteit. Dat betekent dus dat dit getal zo hoog mogelijk moet zijn. 

De meeste monokristallijn zonnepanelen hebben een efficiëntie tot ca. 20 procent en bij e Qcells zonnepanelen is dit nu tot 22 procent.

Temperatuur coëfficiënt van 0,30%: deze coëfficiënt geeft aan hoe goed de panelen blijven presteren, bij de temperaturen boven de 25 graden Celsius. Bij deze Qcells panelen geldt bij elke graad boven de 25 graden Celsius dat de productiecapaciteit slechts met 0,30 procent afneemt. 

Jaarlijkse degradatie: vanaf het 2e en tot en met het 25e levensjaar van het zonnepaneel gaat jaarlijks maximaal 0,33 procent aan rendement verloren. Dit is laag en onderstreept de hoge kwaliteit. 

Advies op maat

Bent u geïnteresseerd in Qcells zonnepanelen? Vraag gratis met uw postcode een offerte aan. 

Een offerte omvat een ontwerp voor uw dak met deze Qcells zonnepanelen, de prijs, de besparingen en het rendement.

Persoonlijk advies en ontwerp.

Zonnepanelen incl. montagekosten.

Altijd twee opties: kopen of leasen.

Gratis offerte aanvragen

Wij delen uw gegevens nooit met andere partijen.

Zonnepanelen offerte op maat

Veel gestelde vragen

Wat is de zonnepanelen prijs en waar vind ik meer informatie?

+
-

Zelf zonnepanelen berekenen of meer informatie over dit proces? 

+
-

Zijn zonnepanelen rendabel na 2024?

+
-

Kies een kennisbank categorie

Zonnepanelen

Ontdek hoeveel u kunt besparen

Klaar binnen 1 minuut. Ruim 10.000+ klanten!