kennisbank zonnepanelen

Q CELLS zonnepanelen

Geschreven door Jildert Schat September 3, 2023 · Leesduur 4 min

Q CELLS is een Tier 1 producent en produceert al jarenlang innovatieve, topkwaliteit zonnepanelen. De huidige Qcells full black G11S+ modules bieden u 410 Wattpiek vermogen en dat met slechts 108 zonnecellen. Dit spreekt boekdelen over de innovatiekracht van Qcells en de kwaliteit van de cellen. 

Zonnepanelen van Q CELLS 

Q CELLS is de nummer 1 leverancier van Duitsland. Het innovatieve bedrijf won in 2018 de Intersolar Award voor hun halve cel technologie, welke sindsdien door alle andere producenten is gekopieerd. En zo gaat het veel vaker. Qcells innoveert en de concurrentie kopieert.

Qcells: tier 1 producent

Qcells is een Tier 1 producent. Het bedrijf ontwikkelt en produceert haar eigen zonnecellen en de zonnepanelen-modules van A tot Z. Het bedrijf loopt voorop en investeert dan ook veel in Research & Development. 

  • In Duitsland en Europa heeft Q CELLS vestigingen in Thalheim (Saksen-Anhalt) en Berlijn. 
  • Daarnaast zijn er in Europa verkoopkantoren in Italië, Frankrijk, Spanje, Nederland, Benelux, Groot-Brittannië en Polen, en stelt Q CELLS GmbH meer dan 500 mensen te werk.
  • Hanwha Q CELLS GmbH is de Duitse dochteronderneming van Hanwha Solutions uit Zuid-Korea.  

Q CELLS zonnepanelen

Geavanceerde technologie met een premium look voor uw woning. 

Doe de gratis dakcheck 

Kies uw provincie

Klik hieronder op uw provincie om te kijken of wij in uw gemeente zonnepanelen installeren.

Historie van (Hanwha) Qcells

Qcells is opgericht in Duitsland in 1999. Het bedrijf werd al snel gezien als een pionier op het gebied van geavanceerde zonnecel-technologie. 

Qcells is inmiddels uitgegroeid tot één van 's werelds grootste zonne-energiebedrijven. Anno 2023 behoort Qcells tot ‘s werelds top 5 producenten.

Dankzij de vele innovaties die het bijdroeg aan de PV-industrie werd Qcells één van de marktleiders in de zonnepanelen-branche wereldwijd. Gegarandeerd de hoogste kwaliteit voor een concurrerende prijs. 

Overname Qcells door Hanwah Group

Sinds 2012 is Qcells onderdeel van de Hanwha Group - een megaconcern. In februari 2015 zorgde de fusie met de divisie van Hanwha solar voor een enorme sprong voorwaarts. Door enorme schaalvoordelen en een grotere productiecapaciteit van zonnecellen werd Qcells snel wereldwijd een leider in de zonnepanelen-industrie. 

Wist u dat?
Qcells is het enige zonne-energiebedrijf ter wereld met een R&D-netwerk in 4 landen, productie-faciliteiten in 4 landen en een betrouwbaar verkoopnetwerk in meer dan 40 landen.

Uw voordeel: meer opbrengst 25 jaar lang

Qcells full-black | 410 Wattpiek zonnepanelen hebben een productgarantie van 25 jaar. De lineaire vermogensgarantie (prestatiegarantie) is 86% na 25 jaar

Qcells garandeert dat het zonnepaneel na jaar 25 nog minimaal 86 procent van het originele vermogen aan kracht bezit, oftewel zeker 344 Wattpiek in jaar 26! 

  • Door kwaliteitsleiderschap onderscheidt Q CELLS zich van de concurrentie wereldwijd. 
  • Zonnepaneel module efficiëntie tot 21,3%.
  • Uitstekende prestaties bij bewolking en lage lichtomstandigheden.
  • Strengere kwaliteitscontrole dan de markt voorschrijft.

Engineered in Germany

Het gerenommeerde R&D-centrum voor innovatie, technologie en kwaliteit zit in Thalheim, Duitsland. Deze Qcells fabriek vormt de technologische ruggengraat van de wereldwijde activiteiten van Qcells op het gebied van zonne-energie. 

Ongeveer 200 wetenschappers en hooggekwalificeerde medewerkers in onderzoek, ontwikkeling en kwaliteitsmanagement ontwikkelen zonnecellen en -modules, PV-systemen en energieoplossingen die "Engineered in Germany" zijn. 

Qcells engineering en productiecapaciteit

De engineering en ontwikkeling vindt sinds jaar en dag plaats in Thalheim, Duitsland. Veel marktinnovaties komen steeds weer van de hand van Qcells.

De overname door de Koreaanse tech-gigant Hanwah heeft geleid tot een win-win situatie. Deze combinatie leidt tot Duitse kwaliteit met een messcherpe, concurrerende prijsstelling. De productie vindt nu wereldwijd in meerdere landen plaats. De producten worden vervaardigd in hypermoderne internationale fabrieken in de Verenigde Staten, Maleisië, Zuid-Korea en China. 

Door de slagkracht en de productiecapaciteit van Hanwha, alsmede de betrouwbare productgaranties, onderscheidt Qcells zich naast de productkwaliteit ook op prijs en dus op profit. En dat geeft vertrouwen. 

  • Qcells nieuwe generatie zonnepanelen van 410 Wattpiek behoren wereldwijd tot de krachtigste en meest rendabele op de markt.
  • Hanwha Group is één van de zeven grootste bedrijven in Zuid-Korea.
  • Hanwha Qcells GmbH maakt deel uit van de Hanwha Group, een FORTUNE® Global 500-bedrijf. 

Q CELLS producten en garanties

Zonnepanelen van Qcells bieden extra zekerheid. Het bedrijf Hanwha Qcells geeft betrouwbare garanties door de grote financiële stabiliteit. 

Garantie Standaard bij ZelfOpwekken.nl
Productgarantie 25 jaar
Vermogensgarantie Lineair 86% na 25 jaar
Jaarlijkse degradatie Max. 0,5%
Efficiëntie tot 21%
Temperatuur coëfficiënt 0,35%

U krijgt bij Qcells 25 jaar fabrieksgarantie op de producten. Als er defecten zijn wordt het paneel gratis vervangen. Ook voorrijkosten worden vergoed.

Vermogensgarantie 25 jaar: de lineaire prestatiegarantie is bij Q CELLS 25 jaar. Qcells garandeert daarmee dat u na 25 jaar nog minimaal 86 procent van het originele vermogen over zal hebben, oftewel in jaar 26 nog 344 Wattpiek

Jaarlijkse degradatie: dit wil zeggen dat van het tweede tot het 25e levensjaar van het zonnepaneel elk jaar maximaal 0,5 procent aan rendement verloren zal gaan.

Efficiëntie 21,1%: aan de efficiëntie kunt u aflezen hoeveel van het zonlicht door het zonnepaneel wordt omgezet in elektriciteit. Dat betekent dus dat dit getal zo hoog mogelijk moet zijn. De meeste monokristallijn zonnepanelen hebben een efficiëntie van ca. 19 procent en bij zonnepanelen van Qcells is dit tot wel 21,3 procent!

Temperatuur coëfficiënt: de temperatuur coëfficiënt geeft aan hoe goed de panelen blijven presenten, wanneer ze warmer worden dan 25 graden Celsius. Dit is een factor bij alle zonnepanelen. Bij het paneel van Qcells is deze zeer laag, slechts 0,35. Dat betekent dat de productiecapaciteit bij elke graad boven de 25 graden Celsius slechts met 0,35 procent afneemt. 

Advies op maat

Vraag vrijblijvend en gratis een offerte op maat aan. De offerte omvat de mogelijkheden, financiële besparingen & rendement en het systeem ontwerp. 

Persoonlijk advies en ontwerp.

Zonnepanelen incl. alle montagekosten.

Altijd twee opties: kopen of leasen.

Gratis offerte aanvragen

Wij delen uw gegevens nooit met andere partijen.

Zonnepanelen offerte op maat

Veel gestelde vragen

Wat is de zonnepanelen prijs en waar vind ik meer informatie?

+
-

Zelf zonnepanelen berekenen of meer informatie over dit proces? 

+
-

Zijn zonnepanelen rendabel na 2024?

+
-

Meer kennisbank onderwerpen

Gratis voorstel aanvragen

Reeds meer dan 10.000 klanten! Klaar binnen 1 minuut