Financieel

 Hier vindt u alles wat u wilt weten over de financiële voordelen, de kosten en de opbrengsten van zonnepanelen.

Investeren in zonnepanelen levert een aantrekkelijk rendement op. Dat komt omdat u zelf stroom opwekt en veel minder aan uw energiemaatschappij betaalt. Vooral de snelle terugverdientijd lijkt aantrekkelijk. Voor uw rendement op de lange termijn speelt echter juist een betrouwbare kwaliteit een rol. Hoe kijkt u financieel naar uw investering? 

Wat kosten zonnepanelen?

De kosten van zonnepanelen zijn de afgelopen jaren flink afgenomen. Dat komt omdat de productie internationaal is toegenomen en de industrie de kinderziektes ruimschoots heeft overwonnen. Zodoende is veel van de productie gestandaardiseerd en is het kopen van zonnepanelen nu extra aantrekkelijk voor u. 

Bekijk hier onze 375 Wattpiek zonnepanelen met 25 jaar productgarantie.

De kosten voor zonnepanelen zijn eenmalig en de opbrengst is zeer hoog. Hoe langer een systeem goed presteert, hoe hoger uw financiële rendement wordt. Daarom raden we u aan om te kijken naar de kosten over 25 jaar.

Uw terugverdientijd vs 25 jaar rendement

Omdat u met zonnepanelen flink bespaart op uw stroomkosten, verdient uw investering zich gemiddeld in zes à zeven jaar terug. Als u de BTW terugvraagt bij de Belastingdienst, wordt uw terugverdientijd ca. één jaar korter. 

Een kwalitatief hoogwaardig systeem gaat minimaal 25 jaar mee. Wilt u na uw terugverdientijd maximaal profiteren en nog 15-20 jaar genieten van gratis stroom? Dan zijn hoge kwaliteit materialen, een slim systeem-ontwerp en vakkundige montage essentieel voor een zo hoog mogelijk rendement.

Hoe krachtiger het systeem, hoe meer stroom. Hoe eenvoudiger en robuuster het ontwerp, hoe minder kans op onverwachte onderhoudskosten. Laat u ook goed adviseren en kies net als onze klanten voor een betrouwbaar systeem en de beste prestaties - 25 jaar lang.

Voorstel aanvragen?

Hoeveel zonnepanelen van 375 Wp passen er op uw dak en wat kost een complete installatie? Vraag gratis een voorstel aan en ontvang binnen 5 werkdagen een uitgewerkt voorstel van ZelfOpwekken.nl.

Ik wil ook een voorstel

Zijn duurdere zonnepanelen altijd beter?

Het belangrijkste verschil bij zonnepanelen is de kwaliteit en niet de prijs. 

Als leverancier kennen wij de kwaliteitsverschillen tussen de verschillende fabrikanten. Niet elk zonnepaneel is even goed. Niet elke fabrikant (merk) produceert bijvoorbeeld zijn eigen zonnecellen of zonnepanelen modules. Lees in dit artikel hoe u zelf de kwaliteit van zonnepanelen kunt vergelijken.

Behalve het Wattpiek vermogen van de zonnepanelen letten wij vooral op de kwaliteit d.w.z. het uithoudingsvermogen van het systeem. Goedkopere zonnepanelen, leveren minder rendement dan betere zonnepanelen. Dat komt omdat ze wat minder lang meegaan en minder goed presteren. 

Hoe goed blijven de zonnepanelen en de omvormer(s) presteren 25 jaar lang? Welk type omvormer hebt u écht nodig en welk ontwerp levert een optimaal rendement?

ZelfOpwekken.nl kent de weg en kiest voor producten met de hoogste kwaliteit en de beste garanties. Wij steken daarnaast extra veel tijd en aandacht in een goed systeem-ontwerp en in een degelijke installatie. Bij ons kiest u gegarandeerd voor een premium systeem met het beste rendement - voor een eerlijke prijs.

Zonnepanelen: 21% BTW terugvragen

Als u een zonnepanelen systeem koopt, kunt u na aanschaf de BTW terugvragen bij de Belastingdienst. U krijgt dan 21% BTW terug, die u hebt betaald over de materialen en over de werkzaamheden. Een systeem van €5.000,- kost u dan eigenlijk maar +/- €4.100,-. 

U kunt de teruggave zelf regelen of dit laten doen door uw boekhouder. Hier kunt u meer lezen over hoe BTW terugvragen werkt, wat voor uitzonderingen er zijn en wat u moet doen om de BTW terug te vragen. 

Wordt u klant bij ZelfOpwekken.nl? Wij vragen kosteloos de 21% BTW voor u terug, als extra service voor onze klanten. 

Zo werkt salderen

Met zonnepanelen wekt u overdag zelf stroom op. Het teveel aan zonnestroom dat u "over heeft" en niet direct gebruikt in huis, levert u terug aan het net. In Nederland mag u teruggeleverde stroom salderen. Uw energiemaatschappij is wettelijk verplicht u voor elke kWh stroom die u teruglevert een 100% vergoeding te betalen. Zo verdient u uw zonnepanelen zeer snel terug. 

De meter in uw meterkast registreert keurig het aantal kWh dat u opneemt en teruglevert. Elke kWh stroom die u heeft teruggeleverd, wordt afgetrokken van de stand van uw jaarlijkse stroomverbruik. Dit administratief netto tegen elkaar wegstrepen heet salderen. Hier leest u meer over salderen. De voorwaarden zijn dat u een geschikte elektriciteitsmeter heeft en dat u uw zonnepanelen aanmeldt bij energieleveren.nl.

Kosten en terugverdientijd direct in kaart

Als u bij ZelfOpwekken.nl een aanvraag doet, ontvangt u een voorstel op maat. De beschikbare/geschikte ruimte op uw dak wordt hierbij nauwkeurig ingemeten en handmatig ingetekend. In uw voorstel staat een compleet systeem-ontwerp voor uw dak visueel en helder weergegeven. 

Het aanbod dat volgt is voor een compleet systeem inclusief de plaatsing, de BTW terugvragen en de online monitoring. Wij specificeren de totaalprijs, het BTW-bedrag dat u terugkrijgt, uw jaarlijkse opbrengst, de terugverdientijd en het rendement. 

Gaat u akkoord met ons voorstel? Dan komen wij zelf langs om uw premium zonnestroom systeem bij u installeren!

Doe de gratis dakcheck

Klaar binnen 60 seconden

Gerelateerde vragen