Financieel

 Hier vindt u alles over de financiële voordelen, de BTW terugvragen en het rendement van zonnepanelen.

Investeren in zonnepanelen levert een prachtig financieel rendement. Dat komt omdat u zelf stroom opwekt en dus minder aan uw energiemaatschappij betaalt. Hernieuwbare stroom en een snelle terugverdientijd: zeer aantrekkelijk. 

Het financiële rendement van zonnepanelen

De kosten van zonnepanelen zijn de afgelopen jaren flink gedaald. Dat is natuurlijk mooi, maar hoe kijkt u verder naar het financiële rendement van uw investering? 

In wezen is het simpel: uw investering is eenmalig. Hoe langer uw systeem goed presteert met een hoge opbrengst, hoe hoger uw financiële rendement wordt. 

Voor een stabiel rendement is betrouwbare kwaliteit daarom cruciaal. Kies daarom voor een goede leverancier en een systeem dat jarenlang topprestaties garandeert. 

Wij bieden u zonnepanelen van Q CELLS met 25 jaar productgarantie

Verdienen met salderen 

Met zonnepanelen wekt u overdag zelf stroom op. Het teveel aan zonnestroom dat u overdag niet direct verbruikt in huis, levert u automatisch terug aan het net. 

In Nederland mag u deze teruggeleverde stroom "salderen". Zij betalen u voor deze stroom. Uw energiemaatschappij is hiertoe wettelijk verplicht. 

Voor elke kWh stroom die u teruglevert betalen zij u een 100% vergoeding. U verdient daarom optimaal aan elke kWh die u zelf produceert. Zo verdient uw investering in zonnepanelen zich heel snel terug. 

Zonnepanelen en 21% BTW terugvragen

Wij vragen voor klanten kosteloos de 21% BTW terug bij de Belastingdienst. Een systeem van €5.000,- kost u dan slechts €4.130,-.

Het bedrag dat u terugvraagt betreft het gehele BTW-bedrag, dat u betaalt over de totale aanschafkosten. 

Oftewel u krijgt de 21% terug, die u betaalt over de benodigde materialen én over alle werkzaamheden. BTW terugvragen is de mooiste subsidie die er is.

U kunt uw teruggave uiteraard ook zelf regelen. Of het laten doen door uw boekhouder. Als u reeds ondernemer voor de BTW bent, regelt u dit altijd zelf. 

Hier kunt u meer lezen over hoe BTW terugvragen werkt, wat voor uitzonderingen er zijn en wat u moet doen om de BTW terug te vragen. 

25 jaar rendement VS de terugverdientijd

Omdat u met zonnepanelen flink bespaart op uw stroomkosten, verdient uw investering zich vaak binnen zes à zeven jaar terug. Wie de BTW terugvraagt bij de Belastingdienst, verkort de terugverdientijd met ca. één jaar.

De meeste mensen denken daarom: hoe goedkoper mijn systeem, hoe sneller ik deze heb terugverdiend. Dat is in wezen een denkfout. Alleen een kwalitatief hoogwaardig systeem gaat namelijk minimaal 25 jaar mee. 

Wilt u ook na uw terugverdientijd maximaal profiteren en nog 15-20 jaar genieten van gratis stroom? Hiervoor zijn een hoge kwaliteit, slim ontwerp en vakkundige montage essentieel.

Bij zonnepanelen geldt: hoe langer het systeem zijn kracht behoudt, hoe meer stroom. En hoe eenvoudiger het ontwerp, hoe minder kans op onverwachte onderhoudskosten. 

Laat u ook daarom goed adviseren en kies net als onze klanten voor een betrouwbaar systeem en de beste prestaties - 25 jaar lang gegarandeerd.

Ook een voorstel?

Wat kost de complete installatie en hoeveel BTW krijgt u terug? Vraag gratis een voorstel bij ons aan en ontvang binnen 5 werkdagen een uitgewerkt voorstel van ZelfOpwekken.nl.

Gratis voorstel aanvragen

Zijn duurdere zonnepanelen beter?

Het belangrijkste verschil bij zonnepanelen is de kwaliteit en niet de prijs. Niet elk zonnepaneel is helaas even goed of even krachtig.

Sommige zonnepanelen leveren minder rendement dan andere zonnepanelen. Dat komt omdat ze jaarlijks meer degraderen en dus minder lang optimaal presteren. 

Als leverancier kennen wij de kwaliteitsverschillen tussen de verschillende fabrikanten. Daarom werken wij uitsluitend met Q CELLS

Q CELLS biedt u de hoogst haalbare kwaliteit voor de scherpste prijs. Zij produceren al jaren volgens hun Duitse innovatiemethode zonnepanelen. Q CELLS produceert alles zelf: van elke cel tot elke zonnepaneel-module.

Kwaliteit van zonnepanelen producenten

Niet elke fabrikant (merk) produceert haar eigen zonnecellen of zelfs haar zonnepanelen modules. 

U kunt de kwaliteit van zonnepanelen daarom alleen met een beetje extra moeite achterhalen. Lees in dit artikel hoe u zelf de kwaliteit van zonnepanelen vergelijkt.

Behalve het Wattpiek vermogen van de zonnepanelen let u vooral op het uithoudingsvermogen van het systeem over 25 jaar. Zonnepanelen nemen namelijk elk jaar een heel klein beetje af in kracht (dit noemt men de degradatie). 

Hoe goed blijven uw zonnepanelen en omvormer(s) presteren 25 jaar lang? Welk type omvormer is voordelig en welk ontwerp levert een optimaal rendement? Zo kijken wij financieel naar uw investering en uw rendement.

ZelfOpwekken.nl kent de weg en kiest voor producten met de hoogste kwaliteit en de beste garanties. Wij steken daarnaast extra veel tijd en aandacht in een goed systeem-ontwerp en in een degelijke installatie. 

Bij ons kiest u gegarandeerd voor een premium systeem met het beste rendement - voor een eerlijke prijs.

Hoe werkt salderen?

Uw zonnepanelen leveren stroom aan de meterkast. De meter in uw meterkast registreert straks (na de installatie) keurig hoeveel stroom u teruglevert aan het net en hoeveel stroom u daarnaast nog dagelijks onttrekt aan het net. 

De kWh's stroom die u heeft teruggeleverd, worden aan het eind van het jaar van uw totale stroomverbruik afgetrokken. Dit administratief netto tegen elkaar wegstrepen heet salderen.   

Voorwaarden om te salderen zijn dat u een geschikte elektriciteitsmeter heeft en dat u uw zonnepanelen installatie aanmeldt bij energieleveren.nl.

Kosten en terugverdientijd weten?

Als u bij ons bedrijf gratis een aanvraag voor zonnepanelen doet, ontvangt u binnen 5 werkdagen een voorstel op maat. 

Het ontwerp, de jaarlijkse stroomopbrengst, de totale terugverdientijd en het rendement brengen wij helder en realistisch voor u in kaart. Wij specificeren uiteraard de producten, de totaalprijs en het BTW-bedrag dat u terugkrijgt.

Het aanbod dat volgt is voor een compleet systeem inclusief de plaatsing. Het BTW-bedrag terugvragen en de app voor online monitoring zijn inbegrepen. 

De beschikbare/geschikte ruimte op uw dak wordt nauwkeurig ingemeten en handmatig ingetekend. In uw voorstel staat een compleet ontwerp voor uw dak visueel en helder in 3D weergegeven. Hier kunt u zien hoe onze bouwkundig tekenaar voor u aan de slag gaat.

Gratis uw voorstel aanvragen!

Klaar binnen 60 seconden

Meer kennisbank onderwerpen

Gerelateerde vragen

Wat zijn de voorwaarden om de BTW terug te vragen?
+
-
Wat als ik meer stroom opwek dan ik per jaar verbruik?
+
-