Financieel

 Hier vindt u alles wat u wilt weten over de financiële voordelen, de kosten en de opbrengsten van zonnepanelen.

Uw aankoop in zonnepanelen levert een aantrekkelijk rendement op. Door de 21% BTW voor u terug te vragen verkorten wij uw totale terugverdientijd nog eens extra. Op lange termijn spelen met name zaken als de kwaliteit en service een rol. Hoe kijkt u financieel naar uw investering? 

Wat kosten zonnepanelen?

De kosten van zonnepanelen zijn de afgelopen jaren flink afgenomen. Dat komt omdat de productie internationaal is toegenomen en de industrie de kinderziektes heeft overwonnen. Zodoende is veel van de productie gestandaardiseerd en is het kopen van zonnepanelen nu extra aantrekkelijk voor u. 

Bekijk hier onze 375 Wattpiek zonnepanelen met 25 jaar productgarantie.

Uw terugverdientijd vs 25 jaar rendement

U heeft uw investering vaak in zes tot zeven jaar terugverdiend, maar een hoogwaardig systeem gaat minstens 25 jaar mee. 

Wilt u daarna ook minstens 15 jaar genieten van gratis stroom? Bezuinig dan vooraf niet te veel op uw investering. Een goed doordacht systeem-ontwerp is net zo belangrijk. Hoe eenvoudiger en robuuster het systeem is, hoe minder de kans op vervelende onderhoudskosten. Laat u dus goed adviseren en kies net als wij voor een betrouwbaar systeem dat hoge prestaties levert - 25 jaar lang.

Hoe geschikt is uw dak?

Hoeveel zonnepanelen van 375 Wp passen er op uw dak en wat kost een complete installatie? Doe de dakcheck en ontvang binnen 5 werkdagen vrijblijvend een uitgewerkt voorstel van ZelfOpwekken.nl.

Ik wil ook een voorstel

Zijn duurdere zonnepanelen beter?

Het belangrijkste verschil bij zonnepanelen is de kwaliteit en niet de prijs. Het betreft hierbij vooral kwaliteitsverschillen tussen de verschillende producenten. Niet elke aanbieder produceert bijvoorbeeld zijn eigen cellen of zonnepanelen modules.

Behalve de kracht (het Wattpiek vermogen) gaat het vooral om het uithoudingsvermogen van de zonnepanelen 25 jaar lang. ZelfOpwekken.nl kent de weg en kiest altijd voor de hoogste kwaliteit producten met goede garanties. Bij ons kiest u voor een hoogwaardig premium systeem voor een goede prijs.

Hoe werkt salderen?

In Nederland mag u salderen en verdient u uw zonnepanelen zeer snel terug. Met zonnepanelen wekt u overdag stroom op. Het teveel aan zonnestroom dat u "over heeft" levert u overdag terug aan het net. De meter in uw meterkast registreert het aantal kWh dat u teruglevert. Uw energiemaatschappij is wettelijk verplicht u voor elke kWh een 100% vergoeding te betalen.

Aan het eind van het jaar wordt er afgerekend. Elke kWh stroom die u heeft teruggeleverd, wordt afgetrokken van de stand van uw jaarlijkse stroomverbruik (uw leverancier meet uw stroomverbruik ook in kWh). Dit administratief netto tegen elkaar wegstrepen heet salderen. Hier leest u meer over salderen. Voorwaarde voor salderen is dat u een geschikte elektriciteitsmeter heeft.

Zonnepanelen: 21% BTW terugvragen

Als u een zonnepanelen systeem koopt, kunt u na betaling de BTW terugvragen bij de Belastingdienst. U krijgt de 21% BTW terug die u betaalt over de gehele aanschaf van zowel de materialen als van de werkzaamheden. Een systeem van €5.000,- kost u dan eigenlijk maar +/- €4.100,-.

Hier kunt u meer lezen over hoe BTW terugvragen werkt, wat voor uitzonderingen er zijn en wat u moet doen om de BTW terug te vragen. 

Gaat u akkoord met ons voorstel? Dan komen wij een premium systeem installeren! Na installatie bieden wij het terugvragen van de BTW kosteloos aan als extra service voor onze klanten. U kunt uw eigen teruggave natuurlijk ook zelf regelen of dit laten doen door uw boekhouder.

Kosten en terugverdientijd in kaart

Als u interesse hebt en onze dakcheck doorloopt, werken wij een voorstel op maat voor u uit. Onze experts kijken of uw dak geschikt is en hoeveel zonnepanelen er op passen. De beschikbare/geschikte ruimte wordt handmatig ingemeten. Wij adviseren u over het beste type omvormer en het aansluiten op de meterkast. Ons aanbod is inclusief plaatsing en online monitoring.

In het voorstel staat een uitgebreid ontwerp en worden de mogelijkheden voor uw dak beschreven. Tevens specificeren wij de totaalprijs, de BTW die u terugkrijgt, de jaarlijkse opbrengst, uw rendement en uw terugverdientijd.

Doe de gratis dakcheck

Klaar binnen 60 seconden

Gerelateerde vragen