kennisbank zonnepanelen

Verschillende soorten garanties bij zonnepanelen

Geschreven door Jildert Schat8 januari 2022 · Leesduur 4 min

In dit artikel van de kennisbank leggen wij uit wat de verschillende garanties betekenen. Het is goed dit te begrijpen, want uw zonnepanelen moeten immers 25 jaar lang buiten op het dak prestaties leveren. Als u dit artikel leest, weet u ook meteen waar u bij zonnepanelen vergelijken op moet letten.

Welke garanties gelden bij zonnepanelen

Bij zonnepanelen onderscheiden we verschillende soorten garanties. Naast de productgarantie (fabriekgarantie) gelden er namelijk diverse type garanties. Hieronder leggen we u in detail uit wat deze garanties bij ons betekenen.

  • Productgaranties
  • Lineaire vermogensgarantie
  • Installatiegarantie

Hier vindt u een artikel met een overzicht van alle garanties op de materialen, die wij als leverancier bieden. 

Productgarantie zonnepanelen: 25 jaar

Met de productgarantie bent u bij ZelfOpwekken.nl de komende vijfentwintig jaar beschermd tegen alle mogelijke defecten. De productgarantie op het zonnepaneel is van toepassing op bijvoorbeeld productiefouten aan het zonnepaneel.

  • Op onze zonnepanelen bieden wij een productgarantie van 25 jaar. Mocht er binnen 25 jaar iets niet in orde zijn met de zonnepanelen, dan valt dit binnen de productgarantie.
  • Wij kopen de zonnepanelen direct bij de fabrikant Q CELLS. Zo voorkomen we onnodige opslag van een importeur of groothandel. Van de producent, via ZelfOpwekken.nl direct naar uw dak. Wel zo duurzaam. 
  • Wij kopen de zonnepanelen inclusief de productgarantie van 25 jaar in. Dit is aangegeven op de achterkant van elk zonnepaneel. 

Prestatiegarantie zonnepanelen: 25 jaar

  • Q CELLS biedt u een lineaire vermogensgarantie van 86% na 25 jaar! Dit betekent dat een zonnepaneel met een vermogen van 380 WattPiek in jaar 26 nog steeds over 327 WattPiek beschikt.
  • Q CELLS zonnepanelen hebben altijd een tot +5% positieve power-tolerantie. Dit betekent dat uw zonnepanelen starten met minimaal 380 Wattpiek en over circa 19 WattPiek extra vermogen beschikken.
  • Daarnaast heeft Q CELLS de laagste degradatiefactor in de markt van max. 0,5% per jaar. 
Op onze zonnepanelen zit een lineaire vermogensgarantie van 25 jaar. Q CELLS garandeert hiermee dat de zonnepanelen na 25 jaar nog minimaal 86% van hun oorspronkelijke vermogen opwekken!
Minimale prestaties 1e jaar 10 jaar 25 jaar
Q CELLS
-0W tot +5W 93,5% 86%
Standaard in markt -5W tot +5W 92,5% 80%

Installatiegarantie: 18 maanden

Als er binnen 18 maanden iets mis is met uw systeem, hoeft u niet uit te zoeken waar het probleem zit. Dat doen wij. Via onze actieve monitoring detecteren wij problemen op afstand, stellen een diagnose, en komen langs indien nodig. Zo garandeert ZelfOpwekken.nl u een zorgeloze stroomproductie.  

Mocht er een fout ontstaan door onze installatiewerkzaamheden, dan herstellen wij deze kosteloos. Voor een periode van 18 maanden. 

Gratis voorstel aanvragen

Reeds meer dan 10.000 klanten! Klaar binnen 1 minuut