Type data-verbindingen

Voor online monitoring installeert ZelfOpwekken.nl oplossingen die een stabiele gegevens-overdracht garanderen, zodat u geen last heeft van storingen.

Stabiele opties voor online monitoring

De meeste zonnepanelen installatiebedrijven bieden u twee standaard type verbindingen om uw omvormer te koppelen met uw router: LAN of WiFi. Met de monitoring van ZelfOpwekken.nl bent u klaar voor de toekomst. 

Een stabiele verbinding verdient de voorkeur, daarom zien wij af van WiFi. Wij bieden u daarentegen de volgende stabiele opties:

 • UTP/LAN 
 • RF-radio frequentie
 • GPRS | 4G
 • ZigBee domotica: voor micro-omvormers

Stabiele verbindingtypes voor monitoring:

 • UTP/LAN: Met LAN-netwerkkabels heeft u de minste kans op storingen. Mocht u of uw internet provider uw router resetten of vervangen, dan hoeft u alleen de UTP/LAN netwerkkabel opnieuw in te pluggen. 
 • Radio Frequentie (RF): RF-verbindingen combineren de oerdegelijke radiogolf communicatie met de voordelen van LAN-bekabeling. Er wordt een radio-kastje bekabeld aan de internetrouter. Krijgt u een nieuwe router? Dan plugt u de LAN-kabel om en klaar. In de omvormer komt een RF-stick, dit voorkomt lange kabels trekken van boven naar beneden. Dit is een zeer stabiele, semi-draadloze oplossing.
 • GSM: Via GPRS of LTE-M krijgt uw systeem een eigen SIM-kaart. De draadloze communicatie verloopt standaard via het stabiele GSM-netwerk. Narrowband IoT en LTE-M zijn de toekomstige technologieën voor veilige gegevensoverdracht via het GSM-netwerk. 
 • ZigBee: In het kort is Zigbee veilige, draadloze technologie. Zigbee is een standaard voor thuis-domotica. Hierdoor kunnen de micro-omvormers individueel worden uitgelezen via de monitoring.

WiFi monitoring: meest voorkomende issues

 • Slechte/geen verbinding. Vaak hangt de omvormer op zolder en dit is ver weg van uw WiFi router. Het signaal is dan simpelweg niet sterk genoeg of de verbinding hapert. Dit wordt door onze klanten als irritant ervaren. 
 • Instellingen issues. Als u het wachtwoord van uw WiFi-router reset, of uw internetprovider past de firewall-instellingen aan, dan vervalt bij WiFi-verbindingen ook vaak de omvormer-verbinding. U zult in dat geval zelf de verbinding opnieuw tot stand moeten brengen. Dit betekent gedoe met handleidingen.
 • Nieuwe routers issues. Als u van internetprovider verandert, krijgt u vaak een nieuwe router. De kans dat dit de komende 25 jaar gebeurt is 99,8%. In het geval van WiFi zult u dan zelf de omvormer opnieuw moeten configureren. Wederom veel gedoe. 

  Wij voorkomen bovenstaande issues en bieden u een eigen monitoring app.

Klantervaringen

Na 10.384 succesvolle installaties kunnen wij met trots zeggen dat we al veel tevreden klanten hebben. Deze mensen gingen u voor!

H. de Boer uit 's Hertogenbosch

Wij zijn erg tevreden met alles, installateurs ook duidelijk en vriendelijk. De zonnepanelen werken goed!

10 / 10

Erik uit Cuijk

Installatie verliep goed en binnen een dag lag alles erop. De app werkt prima, elke dag topopbrengst. Toen we per ongeluk de verbinding met omvormer hadden verbroken kregen we dezelfde dag al een bericht van Zelfopwekken.nl om ervoor te zorgen dat alles weer in orde was.

10 / 10

Rindert uit Blije

Goede partij, snel, duidelijk en vriendelijk. Mijn huis staat er prachtig bij met deze zwarte panelen.

8 / 10

Wout uit Velzen-Zuid

Wat een top partij! Deskundige werknemers die de tijd nemen om een mooie installatie neer te leggen. Na oplevering nog nooit een storing of problemen gehad. Als ik vragen heb over de installatie wordt ik altijd vriendelijk te woord gestaan!

10 / 10

Wilt u ook een voorstel? Doe de gratis dakcheck

Reeds meer dan 10.000 klanten! Klaar binnen 1 minuut

Andere kennisbank onderwerpen