Zonnepanelen Aarden: Een Belangrijk Aspect van de Installatie

Geschreven door Olcay Stabel22 februari 2024 · Leesduur 4 min

Het aarden van zonnepanelen is een cruciaal onderdeel van een veilige en efficiënte installatie. In dit artikel gaan we dieper in op het belang van het aarden van zonnepanelen.

Wat is het Aarden van Zonnepanelen?

Het aarden van zonnepanelen is het proces waarbij een geleidende verbinding wordt gemaakt tussen de metalen onderdelen van het montagesysteem van de zonnepanelen en de aardpen in uw meterkast.

Deze verbinding zorgt ervoor dat eventuele elektrische ladingen veilig worden afgevoerd naar de grond, waardoor het risico op elektrische schokken en brand aanzienlijk wordt verminderd.

Aardedraad bij Zonnepanelen Frames

Bij de installatie van zonnepanelen wordt gebruik gemaakt van aardedraden die worden bevestigd aan de metalen frames van de panelen. Deze draden zorgen voor een directe geleidende verbinding tussen de panelen en de aarde, waardoor eventuele opbouw van elektrische ladingen wordt voorkomen. De aarde van de frames wordt verbonden met de aarde op uw omvormer.

Aarden van de Omvormer met de Meterkast

De AC-kabel loopt van de omvormer naar de meterkast, waar een vrije groep wordt geplaatst voor de zonnepanelen. De opgewekte stroom wordt hiermee veilig aan de woning en het net geleverd. De AC-kabel moet op de juiste manier worden geïnstalleerd en afgeschermd om veiligheid en betrouwbaarheid te waarborgen.

FAQ’s

Klik op de vraag om het antwoord te lezen.

Is het Aarden van Zonnepanelen Verplicht?
Waarom aarden van zonnepanelen nodig is
Welke garanties biedt ZelfOpwekken.nl aan?