Slimme-meter integratie

Met ZelfOpwekken.nl monitoring kunt u ook uw slimme-meter gegevens koppelen aan uw app. Wel zo handig!

Uitlezen van slimme meter gegevens

Bij ZelfOpwekken.nl kunt u uw slimme meter gegevens koppelen aan de app. U laat deze gegevens uitlezen via een ODA-verklaring, die u ons toestuurt. De ZelfOpwekken.nl monitoring app toont u daarna deze gegevens.

Slimme meter monitoring toont hoeveel zonnestroom u direct verbruikt én hoeveel stroom u teruglevert aan het net. Ook kan het gasverbruik worden getoond. Andere partijen (apps) tonen u alleen hoeveel stroom u opwekt. 

Deze functie is uniek. Het helpt u slim met zonnestroom om te gaan. Gegarandeerd voordelig! Wij bieden u dit de eerste twee jaar gratis aan.

Voorwaarden

  • Slimme-meter. Voor deze service heeft u een slimme-meter nodig. Met een analoge meter is het helaas niet mogelijk om de gegevens uit te lezen.
  • ODA-verklaring. Om gebruik te maken van de service vult u zelf een (Onafhankelijke Diensten Aanbieders) ODA-verklaring in. U geeft toestemming om uw metergegevens op te vragen. Zonder het ingevulde formulier is het niet mogelijk om uw standen uit te lezen met de app. 
  • EAN-Nummers doorgeven. U geeft zelf ook de EAN-nummers van de meters (uw stroommeter en gasmeter) aan ons door.
  • Veiligheid: 24 uur vertraging. Uw data wordt altijd met minimaal 24 uur vertraging verstuurd. Niemand heeft dus real-time inzicht in uw stroomverbruik en ook wij kunnen niet zien hoeveel stroom u op dat moment gebruikt. Het is puur voor u om meer inzage te krijgen in stroom opwekken en verbruik.
  • 2 jaar gratis en vrijblijvend. De eerste 2 jaar na de installatie van uw zonnepanelen zit deze extra service kosteloos en vrijblijvend inbegrepen bij uw zonnestroom-installatie. Dit betekent dat ZelfOpwekken.nl twee jaar lang de extra kosten voor deze service betaalt. Indien gewenst kunt u daarna een abonnement bij kopen per 5 jaar. Als u dit niet wenst, stopt de service.

Aanvragen?

  • Download hier uw ODA-verklaring. 
  • U kunt de EAN-nummers van uw meter vinden op www.eancodeboek.nl
  • Stuur uw ondertekende ODA-verklaring per e-mail naar contact@zelfopwekken.nl.

Klantervaringen

Na 7.300 succesvolle installaties kunnen wij met trots zeggen dat we al veel tevreden klanten hebben. Deze mensen gingen u voor!

H. de Boer uit 's Hertogenbosch

Erg tevreden, installateurs ook duidelijk en vriendelijk. De zonnepanelen werken goed!

10 / 10

Erik uit Cuijk

Installatie verliep goed en binnen een dag lag alles erop. De app werkt prima, elke dag topopbrengst. Toen we per ongeluk de verbinding met omvormer hadden verbroken kregen we dezelfde dag al een bericht van Zelfopwekken.nl om ervoor te zorgen dat alles weer in orde was.

10 / 10

Wout uit Velzen-Zuid

Wat een top partij! Deskundige werknemers die de tijd nemen om een mooie installatie neer te leggen. Na oplevering nog nooit een storing of problemen gehad. Als ik vragen heb over de installatie wordt ik altijd vriendelijk te woord gestaan!

10 / 10

Rindert uit Blije

Goede partij, snel, duidelijk en vriendelijk. Mijn huis staat er prachtig bij met deze zwarte panelen.

8 / 10

Wilt u ook een voorstel? Doe de gratis dakcheck

Klaar binnen 60 seconden

Andere kennisbank onderwerpen