Uw monitoring resetten

Geschreven door Marco Smit8 mei 2022 · Leesduur 3 min

Heeft u een Growatt omvormer met RF-stick? Dit artikel bevat de instructies om uw monitoring opnieuw te verbinden met uw internet-router.

Wanneer instellen van uw monitoring?

Bent u onlangs overgestapt van internetaanbieder? Heeft uw internet-router een update of heeft u een nieuwe router gekregen?

Uw monitoring module hoeft alleen opnieuw verbonden te worden met uw internet-router. Gelukkig kunt u dit zelf doen. Geen probleem dus.

We lopen er stap voor stap met u doorheen.

Ten eerste zit in de Growatt omvormer een RF-stick. Deze stick communiceert de gegevens met de Shinelink-box, die naast/nabij uw internetrouter is geplaatst.

Benodigdheden voor het instellen

Voordat u begint aan het opnieuw instellen van uw monitoring, is het belangrijk dat u een puntig voorwerp meeneemt naar de monitoring module, bijvoorbeeld een pen of sateprikker o.i.d.

Overzicht van de ShineLink-box + RF-stick

Lampje knippert = bezig.
Lampje uit = voltooid.

Uw monitoringssysteem werkt correct als indicators/lampjes A en B branden én lampje C knippert.

• Stroomkabel ingang
  • Internetkabel (UTP/RJ45) ingang
  • Reset-knopje
  • Stroom "aan" indicator
  • Internet "aan" indicator
  • Gekoppeld aan RF-stick
  • Configuratie bezig

Stap 1. Controleer de kabels van de Shinelink box en uw internetrouter

Branden lampjes A, B en/of C niet?  Kijk eerst naar de indicatielampjes voor de juiste diagnose. Controleer vervolgens de kabels op basis van onderstaande situaties:

Lampje A is uit
Check of de stroomkabel goed in het stopcontact zit of aan de achterzijde of de stekker in de ShineLink-box goed zit ingeplugd. Het lampje brandt als u stroom heeft.

Lampje B is uit

Doe de UTP/internetkabel opnieuw in de ShineLink-box en wacht totdat het lampje begint te knipperen. Wanneer het lampje brandt heeft u internetverbinding.

Lampje B knippert

Probeer een andere toegangspoort op uw internet-router. Zorg ook dat er geen gebruik wordt gemaakt van een zogenoemde internet hub of tweede router, maar dat het direct op het modem zit aangesloten.

Lampje C is uit

Dit betekent dat er geen verbinding is tussen de RF-stick en de Shinelink-box. Hiervoor moet de apparatuur opnieuw worden geconfigureerd.

Om de monitoring opnieuw te configureren zal u zelf de apparatuur moeten resetten (zowel de RF-stick als de ShineLink-box).

Stap 2. De RF-stick resetten

De RF-stick bevindt zich onder uw Growatt omvormer.

Haal het zwarte dopje uit de stick (zie afbeelding) en druk vervolgens met een puntig voorwerp op de reset knop (niet langer dan 1 seconde).

Het lampje op de stick zal langzaam blauw/rood knipperen. Heeft u een zwarte RF-stick? Dan zit er gewoon een drukknop op de stick. Druk deze in totdat het lampje op de stick gaat knipperen.

Stap 3. de ShineLink-box resetten.

Deze bevindt zich vlakbij uw modem/router en is daar met een kabel op aangesloten.

Loopt naar uw ShineLink-box en ook hier drukt u met een puntig voorwerp op de reset knop.

Hierdoor gaat het vierde lampje (D) voor een korte periode knipperen.

Wanneer lampje D stopt met knipperen, zal lampje C gaan knipperen. Dit hoort zo en betekent dat de ShineLink-box correct verbonden is met de RF-stick.