Growatt Omvormers


Doe de gratis dakcheck 
Growatt omvormer met 10 jaar garantie

Growatt 2000S string-omvormer
Growatt is de #1 omvormer producent ter wereld voor woningeigenaren.
Daarnaast biedt Growatt een lijn met industriële omvormers aan.

Growatt omvormers

Veilig en een lange levensduur

Growatt is de grootste omvormer-fabrikant ter wereld voor de residentiële markt. Growatt levert zowel string-omvormers als batterij-omvormers. Voor 90% van de situaties is dit type omvormer de beste keuze.

Het merk staat bekend om zijn uitstekende kwaliteit, veelzijdigheid en aantrekkelijke prijsstelling. Bovendien biedt Growatt een garantieperiode van 10 jaar op zijn omvormers.

Binnen de levensduur van de zonnepanelen dient u de omvormer eenmaal te vervangen. Dat is normaal en de kosten daarvan zijn te overzien. Vervangen gaat ook heel eenvoudig, omdat u niet het dak op hoeft en ook geen zonnepanelen los hoeft te halen.  

Merk Growatt
Nominale Uitgangsspanning 230 Volt
Productgarantie 10 jaar
Aantal MPPT 1 of 2
Type omvormer Stringomvormers

Growatt string-omvormers

Wij maken gratis een schaduwberekening voor uw situatie. Voordat wij een voorstel sturen, bepalen wij eerst welke omvormer voor u het beste past. Wij maken een eerlijke afweging van de kosten versus de opbrengsten.

Als er geen of slechts weinig schaduw op uw zonnepanelen valt, is een stringomvormer vaak de beste keuze. String-omvormers zijn de werkpaarden van de energietransitie.

U kiest met Growatt voor zekerheid van een goede en voordelige set zonnepanelen die zichzelf binnen ca. 6 jaar terugverdient. Daarbij voegt u minder apparatuur en stekkers toe (op uw dak) en is onderhoud stukken eenvoudiger.

De kwaliteit van Growatt is vergelijkbaar met de beste stringomvormers, terwijl de prijs lager ligt. De jaaropbrengst is even hoog en hierdoor verdient u de set eerder terug! 

Voordelen Growatt string-omvormers

  • Hoogste A-kwaliteit
  • Gunstige prijs-kwaliteitverhouding
  • Betrouwbare productgarantie van 10 jaar 
  • Flexibiliteit en schaduwmanagement per string
  • Eenvoudige installatie 
  • Lage onderhoudskosten, eenvoudige vervanging
  • Hoge efficiëntie qua omzettingsrendement
  • Dit alles resulteert in hogere energieopbrengsten en lagere energiekosten
  • Oerdegelijke opbrengstmonitoring
Growatt zijn krachtige prestaties met 12 jaar garantie.

Krachtige prestaties

Growatt staat bekend om zijn hoge kwaliteit en betrouwbare prestaties. De string-omvormers van Growatt zijn ontworpen om langdurig en probleemloos te werken.

De omvormers zijn gebouwd en ontworpen voor een levensduur van minimaal 12 jaar.

Growatt biedt 10 jaar garantie op string omvormers

Investeringszekerheid

Growatt biedt een productgarantieperiode van 10 jaar op zijn string-omvormers, waardoor u zeker weet dat uw investering beschermd is en rendeert. Meestal gaan deze omvormers veel langer mee. 

Slimme monitoring met de opbrengst

Slimme monitoring

U kunt de opbrengst en de prestaties van uw systeem monitoren. Growatt omvormers zijn geïntegreerd in onze monitoring app. Deze kan gekoppeld worden met uw slimme meter.

Rendement en lage lichtcondities

Growatt string-omvormers presteren het best als ze hard mogen werken. Dit doen ze ook bij bewolking. Dit resulteert in hogere energieopbrengsten gedurende het jaar en lagere energiekosten. 

Kwaliteit, certificering en testen

Als leverancier vinden wij betrouwbaarheid net zo belangrijk als u. Er vinden strenge kwaliteitstesten plaats in de fabriek en voor het behalen van alle benodigde certificeringen. 


String--omvoremer kostenefficiënter

Kostenefficiënte innovatie

String-omvormers groeien qua vermogen mee in stappen. De string-omvormers van Growatt zijn geschikt voor een breed scala aan toepassingen, waardoor u meer flexibiliteit hebt bij het kiezen van de juiste omvormer voor uw situatie.

Installatie binnen 8 weken

Regel uw aanvraag online en ontvang binnen 10 werkdagen een ontwerp voor een zonnestroom systeem op uw woning.

Binnen 60 seconden geregeld!


Ik wil ook een voorstel

Betrouwbare prestaties

Growatt string-omvormers bieden u tal van voordelen, waaronder betrouwbare prestaties, betaalbaarheid, eenvoudige installatie, flexibiliteit, hoge efficiëntie en een langdurige garantieperiode.

In Nederland worden de producten van Growatt veel gebruikt en het merk staat bekend om zijn uitstekende kwaliteit en gunstige prijsstelling. U profiteert van een garantieperiode van 10 jaar op de omvormers van Growatt. 

Growatt keurmerk van string omvormer 10 jaar garantie
Growatt string-omvormer

Serieschakeling zonnepanelen en MPPT

De omvormers van Growatt zijn string omvormers. Dit houdt in dat de zonnepanelen in serie worden geschakeld. 

String-omvormers zijn voor 90% van de daken de beste keuze.

Er zitten geen bewegende onderdelen in dit type omvormer. Koeling werkt met koelribben waar lucht langs stroomt. Daarom moet de ventilatie rondom ook goed zijn, zodat de omvormer zijn warmte kwijt kan.

Vanaf 2.5 kW levert Growatt omvormers met twee ingangen met ieder een eigen MPPT. Dit staat voor Maximum Power Point Tracking en dit bepaalt de efficiëntie van de omvormer en de string. 

Een omvormer 
voor elk systeem

Open lucht foto met twee verschillenden zonnepanelen

Welke type omvormer heb ik nodig?

Liggen uw zonnepanelen allemaal op hetzelfde dak, in dezelfde hellingshoek en valt er gedurende de dag weinig/geen schaduw op? 

Dan is een serie geschakeld systeem geschikt voor uw daksituatie. 

Valt er op één of meer van de zonnepanelen schaduw of hebben uw zonnepanelen meer dan twee verschillende richtingen of hellingshoeken? 

Dan is het vaak verstandiger om voor twee serie geschakelde systemen te kiezen óf een serie geschakeld systeem met parallel-effect te kiezen. 

Welk advies geeft ZelfOpwekken.nl?

Ons advies is om alleen een parallel geschakeld systeem te kiezen als uw daksituatie hier écht om vraagt. Parallel-geschakelde systemen zijn namelijk duurder dan serie geschakelde systemen. 

Doe gratis een aanvraag. Onze experts maken altijd een schaduwberekening voor uw dak en werken een voorstel voor u uit, met het beste rendement. 

Wij maken een berekening voor u en een duidelijke tekening die de beste mogelijkheden voor u weergeeft. 

Bezoek de kennisbank en leer alles over omvormers.  

Hier kunt u meer lezen over een systeem ontwerpen voor meerdere dakvlakken.

Plat en schuin of Oost-West orientatie?

Met een omvormer met twee MPPT’s kunnen eenvoudig twee strings van panelen worden aangeslotem, die ieder onafhankelijk worden geoptimaliseerd. 

String omvormers met twee MPPT's gebruikt u voor Oost West opstellingen. Ook als u bijvoorbeeld 6 panelen op een plat dak wilt plaatsen en 8 op een schuin dak kiest u voor serie/string. Ook als er een beetje schaduw op de panelen valt: serie.

Met dit type omvormer beperken wij invloed van schaduwwerking effectief door bijvoorbeeld 3 of 4 zonnepanelen op een aparte string te zetten. Dat maakt voor uw opbrengst weinig/geen verschil ten opzichte van parallel. Vaak heeft het plaatsen van (dure) micro-omvormers of optimizers dus geen zin.

Wilt u een voorstel voor uw dak? 

Klaar binnen 1 minuut. Ruim 10.000+ klanten!