Service

Stroom opwekken met zonnepanelen is pas het begin. Ook na de installatie staat ons team voor u klaar.

Gratis voorstel aanvragen

ZelfOpwekken.nl staat garant voor duurzame kwaliteit. Naast een eerlijk advies over bijvoorbeeld parallel of serie-schakeling en onze geweldige producten hoort daar ook een goede dienstverlening bij. 

Wat kunt u van ons verwachten?

Nadat alle installatiewerkzaamheden goed zijn afgerond, gaat u stroom opwekken. Vaak is dit een nieuw proces, maar gelukkig bent u niet de enige. De energietransitie in Nederland is in volle gang! Wij blijven als leverancier uw aanspreekpunt. 

Samen met u zorgen wij de komende jaren voor een optimaal renderend zonnestroom-systeem.

Nazorg: het proces na de installatie

Wanneer de installatie is afgerond en de zonnepanelen hun werk goed doen, bieden wij de nazorg die u nodig hebt. Als klant ontvangt u van ons per e-mail relevante informatie, updates en duurzame bespaartips.

Als partner voor duurzaam wonen houden wij u op de hoogte over belangrijke ontwikkelingen. Denk aan tips over online monitoring en veranderingen in de salderingsregeling. Ook thema's zoals auto laadpalen, batterij-opslag, gasloos wonen en beschikbare subsidies komen aan bod.

ZelfOpwekken.nl monitoring App 

Met onze monitoring app krijgt u direct inzicht in de prestaties van uw zonnepanelen. De dagopbrengst volgt u live via uw mobiel, tablet of computer. Waar u ook bent, u ziet altijd hoeveel stroom uw zonnepanelen produceren.

Wij bieden onze klanten actieve monitoring. Voordat u merkt dat u een probleem heeft, bent u vaak al door ZelfOpwekken.nl geïnformeerd. 

  • Eenvoudige Nederlandstalige App.
  • Makkelijk in gebruik.
  • Werkt op desktop, telefoon en tablet.
  • Alles overzichtelijk per dag, per maand of per jaar.
  • Veilig: datacentrum in Duitsland.
  • Stabiele verbinding via radiofrequentie (RF). 
  • Werkt onafhankelijk van uw WiFi.
  • Inclusief slimmemeter integratie.
  • Toont opgewekte én verbruikte energie.

Klantervaringen

Na 6.500 succesvolle installaties kunnen wij met trots zeggen dat we al veel tevreden klanten hebben. Deze mensen gingen u voor!

H. de Boer uit 's Hertogenbosch

Erg tevreden, installateurs ook duidelijk en vriendelijk. De zonnepanelen werken goed!

10 / 10

Erik uit Cuijk

Installatie verliep goed en binnen een dag lag alles erop. De app werkt prima, elke dag topopbrengst. Toen we per ongeluk de verbinding met omvormer hadden verbroken kregen we dezelfde dag al een bericht van Zelfopwekken.nl om ervoor te zorgen dat alles weer in orde was.

10 / 10

Wout uit Velzen-Zuid

Wat een top partij! Deskundige werknemers die de tijd nemen om een mooie installatie neer te leggen. Na oplevering nog nooit een storing of problemen gehad. Als ik vragen heb over de installatie wordt ik altijd vriendelijk te woord gestaan!

10 / 10

Rindert uit Blije

Goede partij, snel, duidelijk en vriendelijk. Mijn huis staat er prachtig bij met deze zwarte panelen.

8 / 10

Zonnepanelen plaatsen? Hier moet u aan denken.

Hoe plaatsen we de zonnepanelen op het dak? Hoeveel zonnepanelen kunt u het beste laten plaatsen? Welk type omvormer is het best voor uw systeem? Voor bijna elke situatie is wel een goede technische oplossing beschikbaar. Wij helpen u graag verder met maatwerkadvies.

Gratis dak-check

De BTW teruggave

Wij verzorgen de BTW terugvragen kosteloos als service voor klanten. Duizenden mensen per jaar maken gebruik van de mogelijkheid de BTW terug te vragen bij de Belastingdienst. Het proces hiervoor start direct nadat de factuur is betaald.

Wij werken voor deze service samen met de Centrale BTW-teruggave, de autoriteit in Nederland op dit gebied. Voor het afhandelen van uw BTW-teruggave nemen zij contact met u op. Zij regelen alles zo vlot en eenvoudig mogelijk voor u. De Belastingdienst neemt gewoonlijk 3-6 maanden doorlooptijd om uw aanvraag te honoreren.

Uniek en slim: koppel uw slimme-meter

Voor onze klanten is een slimme-meter koppeling beschikbaar, deze kunt u optioneel toevoegen aan de app. U ziet dan ook het aantal kWh dat u teruglevert én hoeveel zonnestroom u direct verbruikt in onze app weergegeven. 

Hiermee is 100% controle mogelijk en zo biedt onze app u extra inzicht. Deze functie is uniek en helpt u in de toekomst slimmer met energie om te gaan. Bijvoorbeeld door uw stroomvraag op bepaalde momenten te reduceren of gedurende de dag te optimaliseren.

Actieve zonnepanelen monitoring

Wij zijn van oorsprong ook een IT-bedrijf en hebben onze monitoring software zelf ontwikkeld. Hiermee kunnen wij desgewenst met u meekijken naar de prestaties en storingen snel analyseren en voor u oplossen. 

Mist u opbrengst of heeft u een storing? Onze monitoringafdeling helpt u direct bij het analyseren van eventuele problemen en bij het oplossen van storingen.

Zonnepanelen schoonmaken en onderhoud

In principe hoeven zonnepanelen niet onderhouden te worden. Er zijn geen mechanische of bewegende onderdelen die kunnen slijten. 

In Nederland regent het voldoende om de zonnepanelen mooi schoon te houden. Is er echt sprake van zware vervuiling, dan kan een glazenwasser de panelen een keer reinigen met water (zonder zeep of schuurmiddelen). Zijn er echt technische defecten, dan ziet u dat aan de jaaropbrengst in uw online monitoring. In dat geval neemt u contact met ons op.

Wij helpen klanten met zonnepanelen die onderhoud nodig hebben verder. Indien nodig kijken we mee voor advies of komen we langs om problemen te verhelpen. Hier kunt u meer lezen over onze garanties.

Gratis uw voorstel aanvragen!

Klaar binnen 60 seconden

Kennisbank onderwerpen