Service

Ook na de installatie staat ons team voor u klaar.

Gratis voorstel ontvangen

ZelfOpwekken.nl staat garant voor duurzame kwaliteit. Naast een eerlijk advies en geweldige premium producten hoort daar ook een goede dienstverlening bij. 

Nazorg: het proces na de installatie

Wanneer de installatie is afgerond en de zonnepanelen hun werk goed doen, bieden wij de benodigde nazorg. Als klant ontvangt u van ons bijvoorbeeld per e-mail relevante informatie, updates en bespaartips.

Wij houden u op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen. 

Wat kunt u van ons verwachten?

Nadat de installatie is afgerond, wekt u stroom op met uw dak. Voor veel klanten is stroom opwekken een nieuw proces. Gelukkig bent u niet de enige; de energietransitie in Nederland is in volle gang. 

ZelfOpwekken.nl blijft ook na installatie uw aanspreekpunt als leverancier. Na betaling van de factuur vragen wij de BTW voor u terug bij de Belastingdienst. Ook sturen wij u de inloggegevens van de online monitoring. 

Zo zorgen we dat u de komende jaren geniet van een optimaal renderend zonnestroom-systeem. 

Zonnepanelen monitoring App van ZelfOpwekken.nl

Met onze monitoring app volgt u live de dagopbrengst via uw mobiel, tablet of computer. Zo heeft u dagelijks inzicht in de productie van uw zonnepanelen. Waar u ook bent, u ziet exact hoe uw zonnepanelen presteren.

Wij bieden onze klanten daarbij ook Actieve Monitoring. Voordat u merkt dat u een probleem heeft, bent u vaak al door ZelfOpwekken.nl geïnformeerd. 

  • Eenvoudige Nederlandstalige App.
  • Makkelijk in gebruik.
  • Werkt op desktop, telefoon en tablet.
  • Alles overzichtelijk per dag, per maand of per jaar.
  • Veilig: datacentrum in Duitsland.
  • Stabiele verbinding via radiofrequentie (RF). 
  • Werkt onafhankelijk van uw WiFi.
  • Inclusief slimmemeter integratie.
  • Toont opgewekte én verbruikte energie.

De BTW teruggave

Wij verzorgen de BTW terugvragen kosteloos als service voor klanten. Duizenden mensen per jaar maken gebruik van de mogelijkheid de BTW terug te vragen bij de Belastingdienst. Het proces hiervoor start direct nadat de factuur is betaald.

Wij werken voor deze service samen met de Centrale BTW-teruggave, de autoriteit in Nederland op dit gebied. Voor het afhandelen van uw BTW-teruggave nemen zij contact met u op. Zij regelen alles zo vlot en eenvoudig mogelijk voor u. De Belastingdienst neemt gewoonlijk 3-6 maanden doorlooptijd om uw aanvraag te honoreren.

Koppel ook uw slimme-meter

Voor onze klanten is een slimme-meter koppeling beschikbaar. U kunt deze optioneel toevoegen aan uw monitoring-app. U ziet dan ook hoeveel zonnestroom u terug levert én hoeveel zonnestroom u direct verbruikt. Wij bieden u dit twee jaar lang gratis aan.  

Hiermee is 100% controle mogelijk, zonder dat u steeds in de app van uw energieleverancier hoeft te kijken. Dat is wel zo handig. Om u te laten zien hoe goed dit werkt, bieden wij u deze service twee jaar lang gratis aan.

Slimme meter koppeling helpt u in de toekomst slim met energie om te gaan. Bijvoorbeeld door uw stroomvraag op bepaalde momenten te reduceren of juist gedurende de dag uw zonnestroom meteen te verbruiken.

Actieve monitoring van uw zonnepanelen

Wij zijn van oorsprong ook een IT-bedrijf en hebben onze monitoring software zelf ontwikkeld. Daarom kunnen wij desgewenst met u meekijken naar de prestaties en storingen snel analyseren en voor u oplossen. 

Mist u opbrengst of heeft u een storing? Onze monitoringafdeling helpt u direct bij het analyseren van eventuele problemen en bij het oplossen van storingen.

Klantervaringen

Na 7.300 succesvolle installaties kunnen wij met trots zeggen dat we al veel tevreden klanten hebben. Deze mensen gingen u voor!

H. de Boer uit 's Hertogenbosch

Erg tevreden, installateurs ook duidelijk en vriendelijk. De zonnepanelen werken goed!

10 / 10

Erik uit Cuijk

Installatie verliep goed en binnen een dag lag alles erop. De app werkt prima, elke dag topopbrengst. Toen we per ongeluk de verbinding met omvormer hadden verbroken kregen we dezelfde dag al een bericht van Zelfopwekken.nl om ervoor te zorgen dat alles weer in orde was.

10 / 10

Wout uit Velzen-Zuid

Wat een top partij! Deskundige werknemers die de tijd nemen om een mooie installatie neer te leggen. Na oplevering nog nooit een storing of problemen gehad. Als ik vragen heb over de installatie wordt ik altijd vriendelijk te woord gestaan!

10 / 10

Rindert uit Blije

Goede partij, snel, duidelijk en vriendelijk. Mijn huis staat er prachtig bij met deze zwarte panelen.

8 / 10

Zonnepanelen plaatsen? Hier moet u aan denken.

Hoe plaatsen we de zonnepanelen op het dak? Hoeveel zonnepanelen kunt u het beste laten plaatsen? Welk type omvormer is het best voor uw systeem? Voor bijna elke situatie is wel een goede technische oplossing beschikbaar. Wij helpen u graag verder met maatwerkadvies.

Gratis voorstel aanvragen

Zonnepanelen schoonmaken en onderhoud

In principe hoeven zonnepanelen amper onderhouden te worden. Er zijn helemaal geen mechanische of bewegende onderdelen die kunnen slijten. 

In Nederland regent het bovendien voldoende om uw zonnepanelen schoon te houden. Is er echt sprake van zware vervuiling, dan kan een glazenwasser de panelen een keer reinigen met water (zonder zeep of schuurmiddelen). 

Wij helpen klanten met zonnepanelen die onderhoud nodig hebben verder. Indien nodig kijken we mee voor advies of komen we langs om problemen te verhelpen. 

Zijn er echt technische defecten, dan ziet u dat aan de jaaropbrengst in uw online monitoring. In dat geval neemt u contact met ons op.

Hier kunt u meer lezen over onze garanties.

Gratis uw voorstel aanvragen!

Klaar binnen 60 seconden

Kennisbank onderwerpen