Service

Zowel voor als na de installatie van uw zonnepanelen staat ons team voor u klaar.

Gratis voorstel aanvragen

ZelfOpwekken.nl staat garant voor duurzame kwaliteit. Naast een eerlijk advies en geweldige premium producten hoort daar ook een goede dienstverlening bij. 

Bent u nog geen klant?

Doe ook een aanvraag voor uw woning en ontvang gratis een voorstel op maat. Onze experts geven vrijblijvend professioneel advies.

ZelfOpwekken.nl ontwerpt voor uw dak een compleet systeem met het hoogste rendement. In uw voorstel specificeren wij het ontwerp voor uw dak, alle materialen, en de benodigde montagekosten. U betaalt bij ZelfOpwekken.nl pas nadat uw zonnepanelen werkend zijn opgeleverd. 

Wij bieden u naast kopen (zelf financieren) ook de optie om zonnepanelen te leasen (duurzaam financieren). En wij vragen nu ook gratis de BTW voor u terug. Wij faciliteren alles online, zodat u verder bijna niks hoeft te regelen.

Nazorg: het proces na de installatie

Nadat de installatie is afgerond, wekt u stroom op met uw dak. Dat is niet alleen voordelig, stroom opwekken is voor veel klanten een nieuw proces. Gelukkig bent u niet de enige; de energietransitie in Nederland is in volle gang. 

Wanneer de installatie is afgerond en de zonnepanelen hun werk goed doen, bieden wij u de benodigde nazorg. Wij sturen u de benodigde informatie om uw systeem aan te melden bij energieleveren.nl, wij maken de online monitoring voor u in orde en we starten de BTW-terugvraag service voor u.

U hebt 24/7 toegang tot uw eigen, online klantomgeving waar u zelf eenvoudig inlogt. Daarin staat alle informatie over uw systeem, de producten die wij hebben geleverd en documentatie over de oplevering voor u klaar. Wij vragen u ook om als nieuwe opwekker een review achter te laten voor op onze website.

Wat kunt u van ons verwachten?

ZelfOpwekken.nl blijft ook na installatie uw aanspreekpunt als leverancier. Na betaling van de factuur vragen wij de BTW voor u terug bij de Belastingdienst. Ook sturen wij u de inloggegevens van de online monitoring. 

Zo zorgen we dat u de komende jaren geniet van een optimaal renderend zonnestroom-systeem. 

Als klant ontvangt u daarnaast per e-mail relevante informatie, updates en bespaartips. Wij houden u op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen. 

Zonnepanelen monitoring App van ZelfOpwekken.nl

Met onze monitoring app volgt u live de dagopbrengst via uw mobiel, tablet of computer. Zo heeft u dagelijks inzicht in de productie van uw zonnepanelen. Waar u ook bent, u ziet exact hoe uw zonnepanelen presteren.

  • Eenvoudige Nederlandstalige App.
  • Makkelijk in gebruik.
  • Werkt op desktop, telefoon en tablet.
  • Alles overzichtelijk per dag, per maand of per jaar.
  • Veilig: datacentrum in Duitsland.
  • Stabiele verbinding via radiofrequentie (RF). 
  • Werkt onafhankelijk van uw WiFi.
  • Inclusief slimmemeter integratie.
  • Toont opgewekte én verbruikte energie.

De BTW terugvragen service

Wij verzorgen de BTW terugvragen kosteloos als service voor klanten. Duizenden mensen per jaar maken gebruik van de mogelijkheid de BTW terug te vragen bij de Belastingdienst. Het proces hiervoor start direct nadat de factuur is betaald.

Wij werken voor deze service samen met de Centrale BTW-teruggave, de autoriteit in Nederland op dit gebied. Voor het afhandelen van uw BTW-teruggave nemen zij contact met u op. Zij regelen alles zo vlot en eenvoudig mogelijk voor u. De Belastingdienst neemt gewoonlijk 3-6 maanden doorlooptijd om uw aanvraag te honoreren.

Koppel ook uw slimme-meter

Voor onze klanten is een slimme-meter koppeling beschikbaar. U kunt uw slimme meter gegevens optioneel toevoegen aan uw monitoring-app. U ziet dan ook hoeveel zonnestroom u terug levert aan het net én hoeveel zonnestroom u direct in huis verbruikt. 

Hiermee is 100% controle mogelijk, zonder dat u steeds in de app van uw energieleverancier hoeft te kijken. Dat is wel zo handig.

Slimme meter koppeling helpt u in de toekomst slim met energie om te gaan. Bijvoorbeeld door uw stroomvraag op bepaalde momenten te reduceren of juist gedurende de dag uw zonnestroom meteen te verbruiken.

Klantervaringen

Na 7.300 succesvolle installaties kunnen wij met trots zeggen dat we al veel tevreden klanten hebben. Deze mensen gingen u voor!

H. de Boer uit 's Hertogenbosch

Erg tevreden, installateurs ook duidelijk en vriendelijk. De zonnepanelen werken goed!

10 / 10

Erik uit Cuijk

Installatie verliep goed en binnen een dag lag alles erop. De app werkt prima, elke dag topopbrengst. Toen we per ongeluk de verbinding met omvormer hadden verbroken kregen we dezelfde dag al een bericht van Zelfopwekken.nl om ervoor te zorgen dat alles weer in orde was.

10 / 10

Wout uit Velzen-Zuid

Wat een top partij! Deskundige werknemers die de tijd nemen om een mooie installatie neer te leggen. Na oplevering nog nooit een storing of problemen gehad. Als ik vragen heb over de installatie wordt ik altijd vriendelijk te woord gestaan!

10 / 10

Rindert uit Blije

Goede partij, snel, duidelijk en vriendelijk. Mijn huis staat er prachtig bij met deze zwarte panelen.

8 / 10

Zonnepanelen plaatsen? Hier moet u aan denken.

Hoe plaatsen we de zonnepanelen op het dak? Hoeveel zonnepanelen kunt u het beste laten plaatsen? Welk type omvormer is het best voor uw systeem? Voor bijna elke situatie is wel een goede technische oplossing beschikbaar. Wij helpen u graag verder met maatwerkadvies.

Gratis voorstel aanvragen

Zonnepanelen schoonmaken en onderhoud

In principe hoeven zonnepanelen amper onderhouden te worden. Er zijn namelijk geen mechanische of bewegende onderdelen die kunnen slijten. De omvormer dient binnen de levensduur van de zonnepanelen wel een keer vervangen te worden. Meestal gebeurt dit na een jaar of 14-15. 

Onze zonnepanelen hebben 25 jaar productgarantie. 

In Nederland regent het voldoende om uw zonnepanelen mooi en schoon te houden. Is er echt sprake van zware vervuiling, dan kan een glazenwasser de panelen een keer reinigen met water (zonder zeep of schuurmiddelen). 

Wij helpen klanten met zonnepanelen die onderhoud nodig hebben professioneel verder. Bij ons krijgt u goede service en dienstverlening. Indien nodig kijken we mee voor advies of komen we langs om problemen te verhelpen. 

Hier kunt u meer lezen over onze garanties.

Zijn er echt technische defecten, dan ziet u dat aan de jaaropbrengst in uw online monitoring. In dat geval neemt u contact met ons op.  

Uw jaarlijkse zonnestroom productie is niet gelijk verdeeld over het jaar. Deze grafiek toont per maand het gemiddelde percentage opwekking van uw jaarlijkse productie. Als een systeem op 1 oktober wordt geïnstalleerd, heeft u 6 maanden later (eind maart) gemiddeld 28% van uw jaarlijkse opbrengst behaald. 

Ook een voorstel voor uw woning?

Klaar binnen 60 seconden

Kennisbank onderwerpen